Babysitters in de cel voor verkrachting baby

Het Brugse justitiepaleis (archieffoto).
BELGA Het Brugse justitiepaleis (archieffoto).
Een koppel zit momenteel in de cel op verdenking van verkrachting van een baby. De twee zouden het kind, op wie ze af en toe babysitten, meerdere keren misbruikt hebben in 2013. De Brugse raadkamer heeft vandaag de aanhouding van het koppel uit Assebroek (Brugge) met een maand verlengd.

De 27-jarige T.E. en haar partner T.R., een dertiger, zouden de baby waar ze af en toe voor zorgden, meermaals misbruikt hebben. T.R. zou de feiten bekend hebben, maar beweert dat ze beiden stomdronken waren. Zijn vriendin houdt vol dat ze met de hele zaak niets te maken heeft.

Op het moment van de feiten was het kind vermoedelijk slechts een jaar tot anderhalf jaar. Het onderzoek startte toen de ex van de vrouwelijke verdachte een laptop wilde opschonen en plots op de bezwarende foto's botste. De speurders onderzochten het materiaal en arresteerden uiteindelijk het koppel uit Brugge. Zij zitten sindsdien in de cel. De vrouwelijke verdachte heeft een verleden in instellingen, terwijl de mannelijke verdachte een rijk gevuld strafverleden heeft met eerdere veroordelingen voor drugs, diefstal en slagen en verwondingen.

Voorlopig is het nog onduidelijk of ze de feiten erkennen. Verder onderzoek moet ook nog uitwijzen hoeveel keer het misbruik zou plaatsgevonden hebben.