Babysit verdacht van mishandeling peuter

In Maffle (Ath) is een kind in het ziekenhuis opgenomen met sporen van wurging. De kinderoppas is verhoord door de politie en ter beschikking gesteld van het parket van Doornik. De vrouw is vrijgelaten en ontkent de feiten.

Vreemde kleuren
De ouders van het tweejarige kind stelden woensdag bij hun terugkeer vast dat de nek van de peuter een vreemde kleur had. Het kind was onder de hoede van een kinderoppas. Het kind werd in het ziekenhuis onderzocht door een pediater die bevestigde dat er sporen van wurging waren. De peuter moest 24 uur in het ziekenhuis blijven ter observatie.


Ouders niet verdacht
De politie verhoorde de ouders en kinderoppas. Tegen de ouders zijn er geen verdenkingen, de kinderoppas werd echter ter beschikking gesteld van het parket. Ze ontkent de feiten en zegt dat de nek van het jongetje rood is omdat die erg lang heeft geweend.

"De artsen zijn echter unaniem. Er zijn wel degelijk sporen van mishandeling". Het parket communiceerde niet over de zaak. De politie van Ath bevestigt de mishandeling, maar geeft geen verdere uitleg. (belga/edp)