Baby zit hele dag op achterbank auto nadat ouders hem vergeten in ondergrondse parking

De inrit van parking Stockel Square in Sint-Pieters-Woluwe (Brussel).
Google Maps De inrit van parking Stockel Square in Sint-Pieters-Woluwe (Brussel).
De hulpdiensten hebben vandaag rond 17 uur een baby uit een wagen bevrijd in een ondergrondse parking in Brussel. Ze waren verwittigd door de ouders, die het kindje er ’s ochtends achtergelaten hadden.

De ouders waren hun baby naar eigen zeggen vergeten. "Het kindje verkeert in goede gezondheid", vertelt een woordvoerder van de politiezone Montgomery aan La Capitale. De precieze omstandigheden van het voorval moeten nog uitgeklaard worden, maar het waren de ouders zelf die de hulpdiensten verwittigden. "Tijdens de dag heeft niemand alarm geslagen", vervolgt de woordvoerder. "Toen de ouders ’s avonds terugkeerden naar de wagen, realiseerden ze zich dat ze hun kindje vergeten waren in de auto en belden ze de hulpdiensten. Waarschijnlijk hadden ze schrik om zelf te gaan kijken." 

De ouders zullen verhoord worden. Ze riskeren vervolgd te worden voor nalatigheid. Er zal onderzocht worden of stress, vermoeidheid of routine aan de oorzaak ligt. Gelukkig stond de wagen ondergronds. Als die in de zon stond, was dit veel erger afgelopen.
118 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • luc rombauts

  dringend dat kind afnemen voor het te laat is.

 • Fred Fraise

  Gerard Braeckmans wat heft een crèche hier in godsnaam mee te maken? Het is niet omdat je kind naar een crèche gaat terwijl je brood op de plank brengt, dat je niet zou weten wat het is om een kind te hebben of dat je er niet aan denkt tijdens de tijd dat het bij jou is! Dit verhaal rammelt gewoon aan alle kanten!

 • Tina Colpaert

  Neem die hun kind af want dit loopt vroeg of laat fout af denk dat sommigen dit zogezegd(vergeten)plannen om er van af te geraken zijn toch geen straffen voor!

 • irene van impe

  Ze hadden misschien gehoopt dat het kindlje het niet zou overleven?! Voor mij is het onmogelijk dat men kan vergeten dat men een kind in de wagen achterlaat! hetzlfde geldt ook voor een dier!

 • Gerard Braeckmans

  Misschien zit het kind alle dagen in een crèche en zijn de ouders niet gewoon om een kind te hebben?