Baby kritiek na schedelbreuk, jonge mama verhoord en later vrijgelaten

Google Street View
Een jonge mama (25) uit Vilvoorde is opgepakt nadat haar dochtertje van twee maanden oud met een schedelbreuk in het ziekenhuis werd opgenomen. Dat wordt bevestigd door het Brusselse parket. “De vrouw is na verhoor door de onderzoeksrechter vrijgelaten en niet in verdenking gesteld”, meldt het parket. “Er zijn verschillende onderzoeken bevolen.”
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De jonge vrouw verbleef sinds begin deze week in Hotel de France aan het Brusselse Zuidstation, samen met haar twee dochters, van twee maanden en drie jaar oud. Dinsdagochtend rond 3 uur werd vanuit het hotel de politie en de hulpdiensten gebeld. 

Zij troffen op de kamer van de vrouw de bewusteloze baby aan, die niet meer ademde. Het kind werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar een schedelbreuk werd vastgesteld. Het kindje ligt nu al enkele dagen in coma. 

“Verstikt door zusje”

Volgens Het Nieuwsblad en La Capitale was de vrouw verwikkeld in een moeilijke scheiding met haar vriend, en verklaarde ze dat ze haar kinderen even alleen in de hotelkamer had achtergelaten om te douchen. Bij haar terugkeer zou haar jongste dochter geen teken van leven meer gegeven hebben.

De mama verklaarde dat haar dochter van drie jaar een hoofdkussen op haar zusje gedrukt hebben en haar zo verstikt hebben, of minstens per ongeluk op haar zusje zijn gaan liggen. Die verklaring zou echter geen afdoende uitleg zijn voor de schedelbreuk die werd vastgesteld.

Verhoor

De vrouw werd opgepakt en ter beschikking gesteld van het parket. Na verhoor heeft de onderzoeksrechter besloten om de vrouw vrij te laten. Ze is niet in verdenking gesteld. “Er zijn ook verschillende onderzoeksdaden bevolen”, klinkt het in een persbericht. 

Het Brussels parket geeft geen verdere commentaar, in het belang van het onderzoek. 
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Patrick Rasschaert

  @Heidi Werbrouck er is nog altijd een groot verschil tussen een schedelbreuk en een hersenschudding. Vanuit een bed gerold????? Het kan zijn dat het kind werd opgepakt door het zusje en ze haar heeft laten vallen met alle gevolgen vandien. Hopelijk komt ze er door zonder blijvende schade want een coma is niet niks.

 • Dirk Daems

  er zijn er weer veel die al direct veroordelen zonder alle feiten te kennen, een ongelukkige samenloop van omstandigheden is hier best mogelijk en het feit dat het parket de moeder niet verder aanhoudt is denk ik toch ook al een indicatie dat de moeder hier hoogstwaarschijnlijk geen schuld treft

 • Verstappen Martine

  ik hoop dat het kindje er bovenop komt

 • Luc Janssens

  dat is toch typisch gedrag voor peuters tov hun baby broertje of zusje. Er op gaan liggen of die proberen op te pakken. En dan kan het gebeuren dat zo'n kind de baby laat vallen. Spijtig. Maar die moeder heeft geen schuld. Je moet peuters goed in het oog houden.

 • Heidi Werbrouck

  Anny Bollens, hoe weet jij dat? Evengoed is dat kind van het bed of de zetel gerold, heeft het oudere zusje de baby als pop beschouwd en laten vallen. Ik had ook ogen op mijn rug en de mijne slaagde er toch nog in fratsen uit te halen en met een hersenschudding afgevoerd te worden.