Babur Y. toont speurders hoe hij Eleanore De Strycker (27) doodstak

BELGA
In de wijk Kleerroos in Herentals is rond 13 uur de reconstructie afgerond van de moord die er op 13 maart werd gepleegd. Eleanore De Strycker (27) werd die dag in haar woning met messteken om het leven gebracht door haar Afghaanse vriend Babur Y. (23). De wedersamenstelling nam bijna 3 uur in beslag. De moordverdachte toonde in die periode wat er volgens hem precies gebeurd is op 13 maart. 

"Hij kan zich niet meer alles herinneren. Maar hetgeen hij nog weet, heeft hij uitgebreid uit de doeken gedaan. Het motief voor de feiten moet in de relationele sfeer worden gezocht. Het koppel was in een relatiebreuk verwikkeld. Ze zouden die dag alles uitpraten, maar er zijn opnieuw woorden gevallen. Hij nam een mes op zichzelf iets aan te doen, maar het slachtoffer heeft dat verhinderd", zegt Peter Verpoorten, de advocaat van Babur Y.

De verdachte richtte zijn woede nadien op het slachtoffer. Hij beweerde tijdens de reconstructie dat hij zich alleen de eerste messteken kan herinneren. Na de feiten is hij met zijn auto weggevlucht. 

De jonge dochtertjes (4 en 7) van Eleanore De Strycker waren in het huis aanwezig tijdens de bloederige moord. Zij liepen nadien de straat op en verwittigden de buren.  De Afghaan kon worden opgepakt na een een verkeersongeval in Limburg. "Hij is heel emotioneel over wat hij gedaan heeft en beseft dat hij gestraft moet worden", zegt zijn raadsman nog.

LEES OOK: Moordverdachte Babur Y. heeft blanco-strafregister

De reconstructie in de wijk Kleerroos.
BELGA De reconstructie in de wijk Kleerroos.
BELGA6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Denis Stock

  Weer een vette kluif voor psychiaters. En een hele groep heeft weer week voor een langere periode.

 • Staf Vandoorne van pierre de garde

  Normaal Hij kan zich niks herinneren,nog maar eens bewijs dat hun waarden niet die van ons zijn

 • dominique castelein

  het resultaat van een laks links beleid en dit verander je niet op 10 jaar,men krijgt ze zelfs het land niet uitgezet,zelfs al zijn het terroristen,die linkse rechters van DVZ ontslaan en vervangen door commandanten van de para's,geen medelijden

 • godelieve rigo

  Weeral ene die last heeft van zijn geheugen zal hem goed uitkomen met de wereldvreemde rechters.

 • Julien Letschert

  Is het nu echt nodig dat er bij een wedersamenstelling zoveel politiemensen aanwezig zijn? Is dat de bedoeling van meer blauw op straat? Is niet moeilijk dat je nergens nog politie tegenkomt. Zouden dit beter efficienter aanpakken zodat de politie zich met andere taken kan bezighouden waaronder verkeersveiligheid.