Baasje ziet 'dogsitter' walgelijke seksuele handelingen stellen met zijn Duitse herder

Illustratiebeeld.
Thinkstock Illustratiebeeld.
Volgende week dinsdag vindt om 9 uur voor de correctionele rechtbank van Oudenaarde het proces tegen ‘dogsitter’ D.D.M. plaats. Dat meldt dierenrechtenorganisatie GAIA. De man riskeert een veroordeling voor seksuele betrekkingen met (minstens) de Duitse herder Rasko. 

‘Happy pets, happy owners, happy sitters’ (gelukkige huisdieren, gelukkige eigenaars, gelukkige oppassers). Zo luidt de uitnodigende boodschap op de website PetSitter.be, maar wat zich in Zwalm afspeelde tart alle verbeelding. 

Tussen 22 januari en 30 januari 2016 was H.P. op vakantie met zijn gezin. Omdat hond Rasko niet mee kon, deed zijn baasje een beroep op een professionele dierenoppas. Hij plaatste een zoekertje op de website PetSitter.be en kwam zo in contact met D.D.M. De gepensioneerde man wist meteen het vertrouwen te winnen van de baasjes en mocht zo op Rasko letten. 

Camera's

Door middel van camera’s in de woning kon H.P. zien dat D.D.M. naakt rondliep in zijn huis en walgelijke seksuele handelingen stelde met zijn hond Rasko. De beelden werden live gestreamd naar de smartphone van de eigenaars. Zij staakten onmiddellijk hun vakantie en keerden terug naar huis. Bizar genoeg wist de man dat er in de woning camera’s hingen, maar dat weerhield hem niet.

Dinsdag staat hij in de rechtbank terecht voor minstens het seksueel misbruik van Rasko. Of er nog feiten gepleegd zouden zijn, weet de dierenrechtenorganisatie niet. “Hij heeft nog op andere honden gelet, maar er is nog steeds het vermoeden van onschuld. De man wilde wel enkel en alleen op honden letten."

Hij heeft nog op andere honden gelet, maar er is nog steeds het vermoeden van onschuld. De man wilde wel enkel en alleen op honden letten

Strafbaar

Sinds maart 2007 zijn seksuele handelingen met dieren strafbaar. D.D.M. riskeert nu een gevangenisstraf van een tot drie maanden en een geldboete tot 12.000 euro. De rechter kan ook nog een verbod op het houden van dieren opleggen.

Dat bestialiteit strafbaar is, is de verdienste van GAIA. De dierenrechtenorganisatie diende in 2006 klacht in tegen een 36-jarige man, een nachtwaker in een dierenasiel, die tussen 1997 en 1999 seksuele betrekkingen had met asielhonden. Die man, die zich op het internet 'Freaky' noemde, filmde zijn seksuele handelingen met dieren, nam er foto's van en plaatste die op het internet. Hij werd uiteindelijk niet veroordeeld wegens dierenmishandeling omdat de rechter oordeelde dat er geen wettelijke grondslag was. GAIA drong aan op een wijziging van de dierenwelzijnswet en in 2007 haalden de dierenrechtenverdedigers hun slag thuis.

Net zoals bij een klein kind kan een hond niet zeggen hoe hij zich voelt nadat die zoiets heeft meegemaakt

"Verwerpelijk"

“Bestialiteiten zijn handelingen die indruisen tegen de waardigheid en het welzijn van dieren schenden. Dergelijke misbruiken kunnen absoluut niet door de beugel”, zegt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. "GAIA is er uiteindelijk in geslaagd de dierenwelzijnswet te doen wijzigen zodat zoösexuelen hun wanpraktijken niet meer straffeloos kunnen plegen”, aldus Vandenbosch. “Ik heb er vertrouwen in dat de rechtbank deze verwerpelijke daden gaat veroordelen aangezien seks met dieren uitdrukkelijk strafbaar is. Wat die man heeft gedaan, moet bestraft worden zeker wanneer de feiten niet ontkend worden."

“Rasko moest door de feiten naar een gedragstherapeut”, zegt Anthony Godfroid, advocaat van GAIA. "Momenteel weten we niet hoe het met het beestje gaat. Net zoals bij een klein kind kan een hond niet zeggen hoe hij zich voelt nadat die zoiets heeft meegemaakt. De strafwetgever is terecht van oordeel dat seks met dieren evenzeer strafbaar moet zijn zoals seks met kinderen. Ik span mij in voor mijn cliënte opdat deze 'dogsitter' een voelbare straf krijgt."

"In de 5,5 jaar dat PetSitter.be bestaat, werd eenmaal een proces-verbaal doorgestuurd met betrekking tot een PetSitter die geen goede bedoelingen had", reageert PetSitter. "Onmiddellijk na het ontvangen van het proces-verbaal is het profiel van de betrokken hondenoppasser uiteraard verwijderd. De bedoeling van het platform is dat dierenliefhebbers elkaar helpen. Het is zeker niet bestemd voor mensen met slechte bedoelingen."
28 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • lutgart Van Callenberghe

  Steek die weg en liefst lang genoeg....

 • heidi aerts

  Onvoorstelbaar! ik hoop dat de rechter hem streng straft en dat die man nooit of te nooit nog contact mag hebben met honden(en kinderen) wat dit is duidelijk een ziekelijke geest!!!

 • Bob VERSCHUEREN

  hoe gestoord kan je zijn..........

 • Sobek Wessels

  De planeet is totaal overbevolkt maar toch laten we zulke zotten gewoon vrij rond lopen ?!

 • Edwine Van der Hoeven

  “De wereld is om zeep, er gebeuren nare dingen om ons heen” ... Één zin uit een lied, maar met enorm veel waarheid er in.