Exclusief voor abonnees

Baasje en troeteldier weldra samen in zelfde graf?

Carine Wouters wil graag samen met haar hondje Praline begraven worden.
Joel Hoylaerts - Photo News Carine Wouters wil graag samen met haar hondje Praline begraven worden.
Een laatste gezamenlijke rustplaats met Blacky of Minnou. Als het van Sp.a afhangt, moet het binnenkort kunnen. “Wie dat wil moet een grafconcessie kunnen afsluiten om samen met zijn lievelingshuisdier te worden begraven”, zegt initiatiefnemer en Vlaams parlementslid Rob Beenders. De partij wil op elke gemeentelijke begraafplaats ook een afzonderlijke dierenstrooiweide. Volgens de dierencrematoriums is de vraag naar dergelijke gezamenlijke begravingen groot.

Bij dierencrematorium Memoria in Baal horen ze de vraag naar een gezamenlijke begraving geregeld. “Verwerkt in een juweel of knuffelsteen nemen heel wat klanten de as van hun lievelingsdier nu al overal met zich mee: naar de slaapkamer, het werk of in de auto, zelf op vakantie gaat het gecremeerde troeteldier mee”, weet zaakvoerster Nathalie Rombaut. “Waarom er dus niet samen mee worden begraven? Heel wat van onze klanten willen als het ooit zover is hun eigen as en die van het geliefde huisdier samen in één urne, om samen met hond of kat, maar dat kan elk klein huisdier zijn dat kan worden gecremeerd, te worden begraven.”

Je hebt 25% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jos indigne

  Je huisdieren sterven vaak eerder dan jezelf dus die laten cremeren en thuis bewaren , eens je dan zelf sterft en begraven wordt kunnen ze mee

 • René Toeters

  Populisme ten top! Weer een héél klein procentje omhoog in de peilingen! Op naar het volgende probleem! In het buitenland is het al, ook in Noord-Korea bijvoorbeeld?

 • Patrick Van puymbroeck

  Moet kunnen ...en ik vind dit geen onzin van onze politiekers maar hmmm.. Enkel bekrompen zielige zielen snappen dit toch niet :-)

 • Yvan Lindekens

  Wat gaat het volgende zijn waar die verkapte neo-liberalen mee voor de dag komen om hun eigen overbodigheid te illustreren?

 • Arnout Jans

  Gelukkig hebben we de SP-A nog om de echte problemen aan te pakken