B-FAST vertrekt dan toch niet naar zwaar getroffen gebied op Sulawesi

Archiefbeeld.
BELGA Archiefbeeld.
B-FAST, het noodhulpteam van de federale overheid, vertrekt dan toch niet naar Palu in Indonesië, het zwaar getroffen gebied na de aardbeving en tsunami van vorige week. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS. 

De leden van B-FAST stonden al een paar dagen stand-by, maar hebben vandaag het bericht gekregen dat ze niet worden uitgestuurd omwille van transportproblemen en de veiligheid.

De coördinatieraad van B-FAST zat vandaag samen en heeft beslist om het team niet uit te sturen. Volgens de informatie die VTM Nieuws heeft ontvangen kon het team niet landen op Sulawesi zelf, maar op een ander eiland. Het team moest dan zelf eigen transport voorzien om op Sulawesi en in Palu te geraken omdat Indonesië hen niet de nodige ondersteuning kon bieden. 
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Van Eersel Guy

  Fast team met een weekje vertraging

 • Geens Rik

  Ze zouden ginder ook nogal een figuur slaan. Weken na de ramp komt het Belgische FAST team de zaak redden.

 • Johny Lapeire

  Ik heb nog nooit anders geweten, men ziet liever hun hielen dan hun tenen, Bauecourt drong zich met zijn team ook overal op bij een ramp, dacht ook dat ze hem nergens konden missen, maar ving in vele gevallen bot.

 • Piere Debieste

  Maar goed ook. Zij doen misschien goed werk maar niet in verhouding met de kostprijs.

 • Gino Denil

  Rare uitleg. Zo een klein landje van een paar duizend kilometer met veel eilanden kan geen transport voor hen tussen twee eilanden verzorgen.