Avondspits op Brusselse ring loopt in de soep door kettingbotsing en zwaar ongeval in staart van file

Mark Baert
In de staart van de zware file na een kettingbotsing op de buitenring in Jette heeft zich deze namiddag een nieuw ongeval voorgedaan, in Sint-Stevens-Woluwe. Na de kettingbotsing met negen wagens omstreeks 13 uur stond er een file tot Sint-Stevens-Woluwe. Rond 15 uur deed zich daar een nieuw ongeval voor, waardoor twee rijstroken versperd waren. Dat meldt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Verkeerscentrum. Zowel in Jette als in Sint-Stevens-Woluwe is de weg intussen wel weer vrij, maar de file lost maar traag op. "De avondspits was eigenlijk al om 15.30 uur op gang gekomen", zei Bruyninckx. "En die avondspits belooft niks goeds"

Op de Brusselse buitenring gebeurde vanmiddag een ongeval waarbij negen personenwagens betrokken waren. De Brusselse brandweer kwam met twee ziekenwagens ter plaatse. Er vielen geen gewonden.

Door de botsing was er maar één rijstrook op de buitenring vrij. Daardoor was er al snel een lange file. Volgens het Verkeerscentrum schoot de takeling gelukkig goed op.

De weg in Jette is intussen weer vrij, maar de file lost maar traag op.

Op de binnenring vormde in geen tijd een kijkfile. Die lost vooralsnog redelijk goed op.

Ernstig

Tot overmaat van ramp deed zich rond 15 uur een nieuw, zwaar ongeval voor in de staart van de intussen zware file op de buitenring. Die file reikte dus helemaal tot in Sint-Stevens-Woluwe. Door het tweede ongeval waren een tijd lang twee rijstroken in Sint-Stevens-Woluwe versperd; de rechter en middenrijstrook. Rond 17 uur was de weg weer vrijgemaakt.

Een vrachtwagen en een bestelwagen zijn er op elkaar gebotst. Een slachtoffer zit gekneld en is bewusteloos. "Het gaat om een ernstig ongeval", aldus Bruyninckx. "De hinder daar kan nog een hele tijd duren."

Bestuurders die van Hasselt naar Gent moeten kunnen beter via Antwerpen rijden. Wie de avondspits in moet kan zijn vertrek beter nog even uitstellen aldus het Vlaams Verkeerscentrum.

Stevige files

"De avondspits is eigenlijk om 15.30 uur al op gang gekomen", aldus Bruyninckx. Vooral voor het oostelijk deel van de buitenring verwacht hij nog lange tijd problemen.

Mark Baert
Mark BaertReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels