Avondspits draait op verschillende plaatsen in de soep, bestuurder komt om nadat hij inrijdt op file E17

In Haasdonk (Beveren) zijn rond 15.30 uur op de E17 drie vrachtwagens gebotst. Dat zorgde voor flink wat hinder richting Antwerpen. In de staart van die file is een dodelijk ongeval gebeurd. Ook op de E19 tussen Brussel en Antwerpen verliep de avondspits moeilijk, nadat er in de richting van Antwerpen enkele aanrijdingen waren.

Op de E17 in Haasdonk raakte bij het ongeval met de vrachtwagens vanmiddag één bestuurder lichtgewond. Een van de trucks moest getakeld worden, enige tijd was slechts één rijstrook beschikbaar. Dat zorgde bij aanvang van de avondspits voor een file van zowat een uur, vanaf Sint-Niklaas. Rond 17.30 uur is in Temse een 38-jarige bestuurder van een bestelwagen ingereden op de file die was ontstaan. De man is overleden, bevestigt de federale politie.

Op de E19 stond er rond 16.00 uur een file van 12 kilometer tussen Zemst en Rumst. Daardoor moesten automobilisten op z'n minst 50 minuten aanschuiven.

Reden was een botsing tussen twee auto's in Rumst die korte tijd later werd gevolgd door een tweede aanrijding ter hoogte van Mechelen-Noord, dit keer tussen twee bestelwagens. Door de ongevallen waren de linker- en de middenrijstrook versperd, wat het avondspitsverkeer van Brussel naar Antwerpen alleen nog maar moeizamer deed verlopen.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • pieter De Potter

  Ik zeg en schrijf het al jaren. De minister van verkeer doet miljoenen-investeringen zogezegd om verkeersdoden te minderen, neen om de staatskas te spijzen. Maar een signalisatiewagen die de staart van een file volgt redt tientallen levens en kost niet veel.

 • Bart Muyshondt

  Overal tegelijk werken dan krijg je zoiets

 • Melissa Jorez

  @Van eersel guy !! Er is iemand gestorven e !! Een jonge papa ! gebroken kinderen blijven achter . Beetje respect is hier wel op zijn plaats .. als je niets beter kan zeggen zoals sterkte aan de familie schrijf dan niets ! Iedereen heeft recht op vrije meningsuiting maar je moet weten wanneer .

 • marcel eelen

  werken op autobaan turnhout richting nederland , mag je maar vijftig rijden op versmalde rijstrook ook autos ,en niet alleen vractwagens vijftig heren autos

 • Bob Boomer

  " Avondspits draait op verschillende plaatsen in de soep ". - Avondspits is een nieuwe mixer met meer dan 2 kloppers, hé ? - 'k Wist het, reclame !