Avondspits draait op verschillende plaatsen in de soep, bestuurder komt om nadat hij inrijdt op file E17

In Haasdonk (Beveren) zijn rond 15.30 uur op de E17 drie vrachtwagens gebotst. Dat zorgde voor flink wat hinder richting Antwerpen. In de staart van die file is een dodelijk ongeval gebeurd. Ook op de E19 tussen Brussel en Antwerpen verliep de avondspits moeilijk, nadat er in de richting van Antwerpen enkele aanrijdingen waren.

Op de E17 in Haasdonk raakte bij het ongeval met de vrachtwagens vanmiddag één bestuurder lichtgewond. Een van de trucks moest getakeld worden, enige tijd was slechts één rijstrook beschikbaar. Dat zorgde bij aanvang van de avondspits voor een file van zowat een uur, vanaf Sint-Niklaas. Rond 17.30 uur is in Temse een 38-jarige bestuurder van een bestelwagen ingereden op de file die was ontstaan. De man is overleden, bevestigt de federale politie.

Op de E19 stond er rond 16.00 uur een file van 12 kilometer tussen Zemst en Rumst. Daardoor moesten automobilisten op z'n minst 50 minuten aanschuiven.

Reden was een botsing tussen twee auto's in Rumst die korte tijd later werd gevolgd door een tweede aanrijding ter hoogte van Mechelen-Noord, dit keer tussen twee bestelwagens. Door de ongevallen waren de linker- en de middenrijstrook versperd, wat het avondspitsverkeer van Brussel naar Antwerpen alleen nog maar moeizamer deed verlopen.
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bart Muyshondt

  Overal tegelijk werken dan krijg je zoiets

 • Melissa Jorez

  @Van eersel guy !! Er is iemand gestorven e !! Een jonge papa ! gebroken kinderen blijven achter . Beetje respect is hier wel op zijn plaats .. als je niets beter kan zeggen zoals sterkte aan de familie schrijf dan niets ! Iedereen heeft recht op vrije meningsuiting maar je moet weten wanneer .

 • marcel eelen

  werken op autobaan turnhout richting nederland , mag je maar vijftig rijden op versmalde rijstrook ook autos ,en niet alleen vractwagens vijftig heren autos

 • Bob Boomer

  " Avondspits draait op verschillende plaatsen in de soep ". - Avondspits is een nieuwe mixer met meer dan 2 kloppers, hé ? - 'k Wist het, reclame !

 • Erik Pauwels

  Voor ongepaste chauffeurs een snelwegverbod,met de huidige technologie perfect haalbaar en controleerbaar.menige snelweggebruiker is de ongepaste rijstijl van velen en de daaropvolgende file's wel beu denk ik.