Aviapartner moet 2.500 koffers bij eigenaars zien te krijgen na wilde staking

BELGA
Door de staking bij bagageafhandelaar Aviapartner op Brussels Airport bleven uiteindelijk 2.500 stuks bagage achter in de luchthaven. Dat meldt de vakbond ACV Transcom. Het zal nog twee dagen duren eer Aviapartner alle bagage bij de passagiers krijgt, klinkt het.

"Alle bagage is uit de bagagezaal gehaald en naar de afdeling 'lost & found' gebracht", zegt Bjorn Vanden Eynde, vakbondssecretaris van de christelijke bond ACV Transcom. "Het ging om 2.500 stuks."

Het is de bagageafhandelaar zelf die er nu voor moet zorgen dat alle tassen bij de passagiers geraken, bijvoorbeeld per koerier. Sommige bagage werd zelf opgehaald. Vandaag en morgen zullen nodig zijn om alles te bezorgen. "Het gaat nog twee dagen duren eer alle bagage ter plaatse is bij de passagiers."

De staking brak woensdag rond 13 uur uit en uiteindelijk kwam er 's avonds een akkoord uit de bus. De staking kwam er omdat een gebrek aan dankbaarheid voor de flexibiliteit van het personeel na de aanslagen van 22 maart het personeel hoog zat. Het akkoord voorziet onder meer de uitbetaling van een kilometervergoeding voor het personeel dat in de periode na de aanslagen in Brussel elders aan de slag moest.