Automobiliste ontsnapt maar net voor aanstormende trein

De auto van de vrouw, rijp voor de schroothoop.
Wouter Spillebeen De auto van de vrouw, rijp voor de schroothoop.
Een vrouw is vanochtend net op tijd uit haar wagen kunnen springen voordat een aanstormende trein tegen de auto reed. Het incident gebeurde rond 9.15 uur aan de Langendam in het Oost-Vlaamse Evergem.

De vrouw kwam met haar achterwielen vast te zitten op de sporen nadat ze door een andere wagen werd aangereden op de spoorwegovergang. "De trein die van Eeklo naar Ronse reed, was in de buurt en kon een aanrijding met de wagen niet meer vermijden", klinkt het bij Infrabel. De vrouw kon nog net op tijd uit haar wagen springen voordat de trein er in volle vaart tegen knalde. Niemand raakte gewond.

Het treinverkeer op de lijn lag de hele voormiddag stil, passagiers konden met de bus verder reizen. Rond de middag werden de trein en het wrak van de wagen getakeld, waarna het treinverkeer weer kon hervatten.

"Ter hoogte van de Langendam zijn wel nog herstellingswerken nodig aan de infrastructuur, waardoor de treinen er hun snelheid moeten matigen. Daardoor lopen ze nog wat vertraging op. De problemen zullen waarschijnlijk nog duren tot na de avondspits, maar gelukkig gaat het niet over een drukke lijn", aldus Infrabel.

Het ongeval gebeurde aan deze overweg in Evergem.
Wouter Spillebeen Het ongeval gebeurde aan deze overweg in Evergem.13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Een opmerking

  Je zou dit zelf moeten zien, dan kan je oordelen.

 • Luc Callewaert

  Kan er me iemand uitleggen hoe je vast komt te zitten in de rails ???Tenzij dat je dezelfde richting van de trein neemt !

 • armand mudah

  detektoren hebben enkel zin als de trein nog kilometers van de overweg is , zoveel heeft die namelijk nodig om te stoppen

 • Mario L.

  Het kan toch niet zo moeilijk zijn om op overwegen een systeem te plaatsen dat een hindernis op de sporen detecteert en alle treinen die op die lijn rijden direct waarschuwt... Eventueel gekoppeld aan een systeem dat automatisch de trein afremt.

 • David Beullens

  Voor sommigen, lees op zijn minst eerst het artikel alvorens een mening te maken. Wel straf dat er nog altijd geen detectoren staan die kijken of de overweg vrij is.