Automobilist kritiek na frontale crash in Liedekerke: politie zoekt bestuurder witte Porsche

Het motorblok van de Volkswagen eindigde aan de andere kant van de N208.
Tom Vierendeels Het motorblok van de Volkswagen eindigde aan de andere kant van de N208.
Een persoon verkeert in levensgevaar na een frontale botsing vanochtend vroeg op de N208 in Liedekerke. Politie en parket zijn op zoek naar de bestuurder van een witte Porsche die mogelijk getuige was van de zware klap.

Rond 5 uur deze ochtend botste een Audi Q2 en een oudere Volkswagen frontaal in een bocht. Mogelijk verloor één van beide bestuurders de controle over het stuur en raakte hij de verhoogde zijberm. De bestuurder van de Volkswagen droeg zijn gordel niet en werd uit het wrak geslingerd.

Het motorblok van zijn wagen eindigde aan de andere kant van de gewestweg. Het slachtoffer verkeert momenteel in levensgevaar en werd overgebracht naar de afdeling intensieve zorgen. De bestuurder van de Audi bleef bij bewustzijn en gaf aan dat er zich op plaats van het ongeval ook even een witte Porsche bevond. 

De bestuurder van de Porsche wordt gevraagd zo snel mogelijk contact op te nemen met de lokale politiezone TARL (Ternat-Affligem-Roosdaal-Liedekerke) via het nummer 053/65.00.65. Hij of zij is mogelijk een belangrijke getuige.

Ook andere mogelijke getuigen wordt gevraagd contact op te nemen via hetzelfde nummer. Het parket Halle-Vilvoorde stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Dat gebeurde onder meer met een drone. Hierdoor bleef de gewestweg minstens vijf uur lang afgesloten in beide richtingen.

Tom Vierendeels10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos Temmerman

  Ken die weg heel goed ,ze vlammen daar serieus door.

 • Gery Debels

  Rijden er nu zoveel witte Porsches in Belgie??

 • Hans Plas

  Oplossing 2 van Weyts: een app voor bestuurders van een witte Porsche.

 • Patrick Jonkers

  Oplossing Weyts: Na 2 jaar opnieuw rijexamen afleggen als opfrissing aan 300 euro. Dan zijn we nogsteeds goedkoper dan in Nederland....dus DOEN.

 • Jan Sierens

  Yves, de camera's zijn leveren blijkbaar niet altijd van hoge kwaliteit. Onlangs stond er nog een verhaal in de krant waarbij degene die een ongeval veroorzaakte op de film stond, maar beeld te slecht was om hem te identificeren. Je vraagt je natuurlijk af wat het nut is van zulke camera's. Ze kunnen evengoed fake camera's plaatsen.