Autodieven vallen stil met platte batterij: Tesla terug bij eigenaars

(Illustratiefoto)
REUTERS (Illustratiefoto)
Dieven hebben vandaag een elektrische Tesla noodgedwongen moeten achterlaten. Het voertuig was niet volledig opgeladen en de actieradius bleek beperkt. De criminelen moesten in Wemmel hun mislukte diefstal opgeven en zetten het op een lopen.

Het voertuig werd in het Oost-Vlaamse Sint-Martens-Latem, nabij Gent, gestolen nadat onbekenden door een raam hadden ingebroken. Ze drongen een villa binnen en gingen aan de haal met de sleutels van de Tesla. Maar op de vluchtroute naar een veilige schuilplaats bleek de batterij van de Tesla niet volledig opgeladen.

De dieven moesten het peperdure voertuig onderweg noodgedwongen achterlaten. De Tesla werd later in Wemmel onbeschadigd door de politie teruggevonden. Die is een onderzoek gestart.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marcel Dek

  Meest beveiligde auto ter wereld ooit gebouwd onmiddellijk traceerbaar en alle onderselen zijn gegraveerd. Grappig dat je toch nog enkele domme belgen een opmerking ziet geven die geen steek houdt

 • MaXtor Belgium

  Waar dachten die dieven er eigenlijk mee naartoe te gaan. Zolang het stroom heeft van de HV batterij of de LV batterij zal de computer (welke via een niet verwijderbare simkaart) in contactstaat met Tesla HQ zijn positie doorgeven... sterker nog, op vraag politie kunnen ze zelfs de beelden van de rijhulpcamera's realtime opvragen. Dus meer dan nekeer joyriden kan je met ene Tesla heus niet doen.

 • raf peeters

  Ha ,even lachen ,de nieuwe reclame stunt van Musk,een Tesla pikken ze niet want hij rijdt geen 100km ver.

 • Gerard Braeckmans

  Als je een Tesla koopt krijg je vermindering bij de verzekering voor autodiefstal. Ze rijden er toch niet ver mee.

 • denis vermesen

  waar zo'n "ellentrieke"auto al nie goe voor is,mijne volgende is ook zo ene,als ze 'm pikken,kunnen ze toch nie in ene keer mee naar polen(of naar 1 van die andere "transitlanden")