Autodeelplatform Drivy populair bij Belgische gebruikers: 1.500 gedeelde voertuigen leggen al meer dan 4 miljoen kilometer af

- App DRIVY: huur van wagens
pict. by Christophe Licoppe © Photo News
Photo News - App DRIVY: huur van wagens pict. by Christophe Licoppe © Photo News
Het autodeelplatform Drivy, dat twee jaar actief is in België, telt in ons land vandaag meer dan 30.000 actieve gebruikers en 1.500 gedeelde voertuigen. De Belgische gebruikers hebben al meer dan 4 miljoen kilometer gereden met de deelauto's van Drivy. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. Drivy is naar eigen zeggen ondertussen een van de grootste autodeelplatformen ter wereld, met 2 miljoen gebruikers.

In maart lanceerde Drivy in België "Drivy Open", technologie die het mogelijk maakt om de deuren van een voertuig te openen via een smartphone. "Een belangrijk voordeel, dat zowel huurders als verhuurders steeds talrijker aantrekt", klinkt het.

Auto's die met deze technologie zijn uitgerust, hebben volgens Drivy een stijging gezien van het aantal reserveringen met gemiddeld de helft. In Brussel, waar het aantal wagens met de "Drivy Open"-technologie het meest toeneemt, gebeurt meer dan 30 procent van de boekingen in self-service.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.