Auto weggetakeld: opnieuw treinverkeer tussen Aarschot en Testelt

belga
Omstreeks 15.00 uur is het treinverkeer tussen Aarschot en Testelt (Scherpenheuvel-Zichem) weer op gang gekomen, nadat het eerst op politiebevel was stilgelegd, omdat een auto op het talud (spoorberm) naast het spoor was terechtgekomen en er gevaar bestond dat de wagen op de sporen zou vallen.

 Om iets voor 14.00 uur was het treinverkeer tussen Aarschot en Testelt stilgelegd doordat de auto op het spoor dreigde te vallen. De wagen werd weggetakeld en vanaf 15.00 uur konden de treinen weer beginnen rijden op de lijn tussen Aarschot en Hasselt.

"Eén trein heeft 40 minuten vertraging opgelopen dor het oponthoud", zegt Dimitri Temmerman, woordvoerder van de NMBS. "Sinds het hernemen van het verkeer zijn er wel nog wat gevolgvertragingen, maar tegen de avondspits zal het gewone treinverkeer weer hersteld zijn op de getroffen lijn". Hoe de auto daar was terechtgekomen, is nog niet duidelijk.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.