Auto vliegt in brand na aanrijding door trein: meisje (8) en vrouw (68) komen om

rv
Bij een treinongeval aan de overweg van de Komenseweg in Zillebeke (Ieper) zijn vanochtend twee inzittenden van een voertuig om het leven gekomen. Een trein greep de wagen aan de overweg. Na de klap schoot het voertuig in brand. Een 68-jarige vrouw uit Ieper en een 8-jarig meisje uit Langemark kwamen om het leven. Dat bevestigt het Ieperse parket.

Er werd een verkeersdeskundige aangesteld om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. In afwachting van zijn bevindingen zal het parket over de omstandigheden dan ook nog geen uitspraken doen. Er werd ook een wetsdokter aangesteld en het parket is ter plaatse afgestapt.

De hulpdiensten kwamen ter plaatse en zorgden voor de evacuatie van een dertigtal passagiers uit de trein. Zij konden met een vervangbus verder reizen naar hun bestemming. De woordvoerder van Infrabel, Frédéric Petit, verwacht dat er tegen zondagavond opnieuw treinen zullen rijden tussen Menen en Poperinge. Tot dan is er een vervangende busdienst.

De overweg was gesloten, valt te horen bij Infrabel. De slagbomen waren naar beneden en het licht stond op rood. "Het gaat om een spijtig ongeval, maar wij willen er nog eens op aandringen om de verkeersregels te respecteren en altijd voorzichtig te zijn aan een overweg", aldus Petit. 
29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Clerick David

  Veel sterkte aan de familie en opa rip kleine meid

 • Valeria Hurtado

  Och Amelie, waarom moest dit nou gebeuren, jij bent een lichtje in iedereen. Je broer zal je missen. Je vriendin: Valeria xx

 • Walt Kabaz

  Vreselijk is dat . Heel veel sterkte aan de familie en vrienden

 • Dirk Delaere

  Jan en Jean, als je een slagboom niet ziet, zal ook een sterkere lamp of luidere bel niet helpen.

 • Chris Goossens

  Mijn deelneming aan de nabestaanden. Waarschijnlijk een kleine benzinewagen, die zijn daar gevoelig voor.