Auto valt stil op sporen en wordt gegrepen door trein, geen slachtoffers

Illustratiebeeld.
Photonews Illustratiebeeld.
Op een overweg in het Oost-Vlaamse Schoonaarde, deelgemeente van Dendermonde, is deze ochtend een auto op een overweg aangereden door een trein. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel.

Infrabel kreeg de melding om 6.15 uur binnen. "Een auto werd aangereden door een trein op een overweg aan de Constabelstraat in Schoonaarde", zegt woordvoerder Thomas Baeken. Volgens de eerste vaststellingen zou de auto stilgevallen zijn op de sporen. In de auto en in de trein vielen geen slachtoffers.

Door het ongeval was er op lijn 53 in beide richtingen geen treinverkeer tussen Schellebelle en Dendermonde. De NMBS legde vervangbussen in. Rond 7.20 uur begonnen de takelwerkzaamheden. Een eerste spoor werd al snel vrijgemaakt, waardoor de treinen in beide richtingen er afwisselend al konden passeren. Even na 9 uur was ook het tweede spoor vrij en kon het treinverkeer opnieuw normaal verlopen.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rene Van Malderen

    Dan is hij zeker nog bij rood doorgereden , anders heb je tijd genoeg om uw auto in neutraal te zetten om hem vooruit of achteruit te duwen , hij heeft door willen rijden als de lichten op rood stonden .

  • Jef Pauwels

    @Juliaan niet iedereen heeft nog een echt contact slot , met de start knop kan je niet meer starten wanneer je niet ontkoppeld

  • Juliaan Van Reeth

    Remedie: in versnelling zetten en de starter gebruiken. Maar dat leren ze niet in de rijschool denk ik. En als de batterij plat is, uitstappen en snel weglopen ...