Auto rijdt shop binnen aan tankstation E40: één dode en twee zwaargewonden

Opgepakte automobilist (54) nog niet verhoord wegens te zwaar onder invloed van alcohol

DJG
​Bij een zwaar ongeval gisteravond rond 21.30 uur is een wagen ingereden op een winkel aan een tankstation op de E40, ter hoogte van Drongen richting Brussel. De tol is zwaar. Een Nederlander van middelbare leeftijd kwam om het leven, twee andere Nederlanders raakten zwaargewond. Zij zijn buiten levensgevaar.  De bestuurder van de wagen is een 54-jarige man uit Oostende. Hij kon nog niet verhoord worden omdat hij nog onder invloed verkeert.

De auto stond volgens ooggetuigen aan de pomp en reed voor nog onbekende reden met grote snelheid in op de winkel. De chauffeur kwam er lichtgewond vanaf, maar hij maakte een verwarde indruk.  Volgens het Gentse parket is de opgepakte bestuurder een 54-jarige man uit Oostende. Mensen ter plaatse meldden gisteravond al dat hij onder invloed was van alcohol en dat werd ook door het parket bevestigd. De man was zo zwaar onder invloed en kon daardoor nog niet verhoord worden.

Eén ooggetuige zag het van dichtbij gebeuren, "Het was alsof een bom ontplofte, ik maakte me klein en zag hoe rekken en andere brokstukken alle kanten uitvlogen. Het was rampzalig. Na enkele minuten had ik pas door dat het om een wagen ging. En dan zag ik de mensen liggen. Ongelofelijk. Die personen aan de koffiemachines moeten een zware klap gekregen hebben." De kassabediendes waren enorm onder de indruk, zij zagen de wagen aan de pomp en hoorden erna een grote knal. "Ik snap het niet." zegt een kassierster, "Ik zag hem aan de pomp en voor ik het wist hoorde ik een grote knal en brokstukken overal. Chaos, paniek en ongeloof."​

De slachtoffers bevonden zich in het tankstation, maar de omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht. De politie heeft de beelden van de bewakingscamera’s opgevraagd. De drie bevonden zich in het winkelgedeelte toen de man inreed op de shop van Texaco. De identiteiten van de slachtoffers zijn nog niet vrijgegeven. 

Het parket stelde een deskundige aan voor verder onderzoek. Er wordt uitgegaan van een ongeval, maar het verhoor van de bestuurder moet meer duidelijkheid brengen over de oorzaak. "Alles wordt in het werk gesteld om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. De man werd gearresteerd en zijn rijbewijs is ingetrokken", meldt woordvoerster An Schoonjans van het parket Oost-Vlaanderen afdeling Gent. 

DJG
.
Jeffrey Dujardin .54 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Robbert Vandendorpe

  Verkoop nog meer korte drank in die snelweg tankstations... Eigen schuld. Kom nu niet zagen, achterlijke dronkaards bestaan nu eenmaal, lok ze dan niet.

 • Marnix Deloof

  Rijden en alcohol passen verre van samen maar waar vind je drank, juist, langs autosnelwegen... In belgie he...

 • Eddy DESMET

  De politiediensten hebben overschot van gelijk wanneer ze alcoholcontroles houden. Er zijn nog steeds menen, die niet beseffen dat alcohol en een voertuig besturen niet samengaan. Hoelang nog zullen er onschuldige slachtoffers vallen ? Moet men clementie betonen voor bestuurders die onverantwoordelijk gedrag vertonen ? NEEN.

 • Lia Schuijt

  Diegene op café die hem zo vol heeft laten lopen zonder de sleutels af te pakken is medeveroorzaker. Daar moet ook eens naar gekeken worden. Tuurlijk doet hij het zelf maar wees dan een super barman en bestel een taxi. Wie zoveel kan besteden om zo zat te worden betaald maar een taxi

 • Sobek Wessels

  Dringend de verkoop van Alcohol beperken . Niet meer verkopen in supermarkten , nachtwinkels , tankstations , automaten . Enkel nog verkopen in speciaal zaken waar je je moet registreren voor je kan kopen . Begin maar eens met de Reclame en kortingen te verbieden op Alcohol .Elk jaar is 1 op de 20 doden door de gevolgen van Alcohol ?!