Auto rijdt opnieuw metrotunnel in Brussel in

De wagen reed de premetrotunnel aan de Slachthuizenlaan in.
Baert Marc De wagen reed de premetrotunnel aan de Slachthuizenlaan in.
Opnieuw is een wagen in een premetrotunnel gereden in Brussel. Dit jaar reden al drie voertuigen zich vast in een Brussels premetrostation.

"Rond 6 uur deze ochtend reed de wagen via de Slachthuizenlaan de tunnel in, waar de wagen vast kwam te zitten. Daardoor reden tramlijnen 51 en 82 tot 9 uur niet. Het was een hele klus om de wagen te verwijderen. De wagen was namelijk achtergelaten en hing vast aan de sporen. Ondertussen kon de wagen getakeld worden", zegt Ann Van hamme, woordvoerster van de MIVB.

In 2018 reden tot hiertoe twee wagens de tunnel aan het premetrostation Lemonnier in. Een derde voertuig kwam op de sporen van het premetrostation Albert terecht, waarna de bestuurder nog 1,8 kilometer verder reed en uiteindelijk geblokkeerd raakte in het Zuidstation.

Telkens worden de omstandigheden van het incident onderzocht om de oorzaak ervan te achterhalen. Er wordt onder meer gekeken of de signalisatie in de buurt voldoet. Wanneer het incident zich voordoet in de buurt van een werf, wordt ook het Gewest gecontacteerd, luidt het bij de MIVB. De drie voertuigen die sinds begin dit jaar per abuis een premetrotunnel inreden en vast kwamen te zitten, hadden overigens allemaal een buitenlandse nummerplaat. Mogelijk volgden zij dus verkeerde gps-instructies.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rik lagrou

  Frans nummerplaat Maar ja net zoals velen door donker-rood rijden kijken mensen niet meer waar ze rijden zijn bezig met xxxx @ M Lammens op deze plaatsen kunnen ze niet verder afsluiten er zijn 2tram naast elkaar Maar deze heeft 200m dus moet aan hoge snelheid of banden goed afgemeten om later ??,erger??

 • Serge Surmont

  Die moet nu toch wel stomdronken geweest zijn...nu vinden ze de chauffeur niet, want hij moest van deze gebeurtenis bekomen hahaha. Dat ze zijn/haar auto verbeurd verklaren, hij/zij zal dat niet meer doen.

 • Max Axens

  aangezien het voor sommigen gebruikelijk is om de trambedding te gebruiken als rijweg snap ik wel dat ze zich soms eens een tram wanen...

 • aaron lammens

  Hebben ze daar nu echt nog geen lessen uit getrokken giet beton en zet camera's wie er toch door rijdt een fikse boete in de bus het zal toch al beter zijn dat ze kunnen doorrijden inplaats van vast te komen zitten in het grind

 • gustaaf carpels

  Dat is niet meer per vergissing maar doelbewuste Sabotage