Auto rijdt in op terras: toestand van vrouw (59) nog kritiek, maar stabiel

Twitter/@HubertDeMeulder
De 59-jarige vrouw uit Maasmechelen, wiens 61-jarige vriend uit Meeuwen-Gruitrode gisteravond om het leven kwam bij een dramatisch verkeersongeval op het terras van een eetcafé in Maasmechelen, is afgelopen nacht geopereerd. De toestand van de vrouw is nog kritiek, maar stabiel. Het grootste levensgevaar is geweken. Dat meldt de lokale politie Lanaken-Maasmechelen.

Rond 18 uur zaten het koppel en nog andere klanten nietsvermoedend op het terras van het eetcafé aan de Dokter Haubenlaan, toen plotseling een Mercedes met een hoge snelheid op het terras inreed. De wagen was beginnen tollen, omdat de bestuurder moest remmen en uitwijken voor een voertuig dat rechts vanop een parking de Dokter Haubenlaan wilde oprijden. In een mum van tijd was het terras herschapen in een chaos. De 61-jarige man uit Meeuwen-Gruitrode was er het ergst aan toe. Twee Mugteams en een drietal ziekenwagens kwamen ter plaatse, maar voor de zestiger kon ondanks een reanimatiepoging geen hulp meer baten.

Zijn 59-jarige vriendin uit Maasmechelen raakte levensgevaarlijk gewond. Een vijftal andere personen op het terras liepen lichte verwondingen op. Volgens woordvoerder Dominique Renotte van het parket van Limburg was het overduidelijk dat de bestuurder van het aanrijdende voertuig met overdreven snelheid reed. De twee automobilisten bleven ongedeerd. Het rijbewijs van de twee autobestuurders is voorlopig voor twee weken ingetrokken. Het parket stelde een verkeersdeskundige aan, maar de resultaten van zijn bevindingen zijn nog niet bekend.