Auto raakt gekneld tussen twee vrachtwagens: 19-jarig meisje op slag dood

JVK
Op de E40 in Drongen richting kust is rond 18 uur een dode gevallen bij een zwaar verkeersongeval met twee vrachtwagens en een personenwagen. Het slachtoffer is een 19-jarig meisje uit Vlaamse Brabant. Ze raakte met haar wagen gekneld tussen twee vrachtwagens en was op slag dood. De rijweg ter hoogte van het benzinestation en de parking van Drongen werd rond 22.30 uur vrijgegeven. Het ongeval is vermoedelijk te wijten aan onoplettendheid van een van de twee vrachtwagenbestuurders.

Het ongeval gebeurde op een strook waar regelmatig wordt afgeremd voor wegenwerken een eind verderop. Het meisje kon op tijd stoppen, net als de eerste vrachtwagenchauffeur. De tweede bestuurder had dit echter te laat opgemerkt. Hij werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Na 4,5 uur werden de twee rijstroken en de pechstrook weer vrijgegeven voor het verkeer.

Volgens de verkeersdeskundige heeft de achterliggende vrachtwagenbestuurder pas geremd na impact. Vermoedelijk zijn de dramatische feiten aan onoplettendheid te wijten, zegt het parket. De vrachtwagenbestuurder reed niet te snel en was niet onder invloed van alcohol of drugs.

Zware files
In de vooravond meldde het Verkeerscentrum al zware files rond de steden Antwerpen en Brussel en op de wegen naar de kust. Omstreeks 18.30 uur stond er in heel België meer dan 360 km file aan te schuiven, in Vlaanderen meer dan 230 kilometer. Opvallend was het vrij grote aantal ongevallen in de spits. Die ongevallen waren niet zo zwaar als dat in Drongen, maar leidden wel tot serieuze vertragingen voor het achteropkomende verkeer.

"Het was de hele dag aanschuiven op de assen naar de kust", aldus Beeckman. "Dat komt door wegwerkzaamheden op die trajecten. Denk maar aan de E34 van Antwerpen naar Knokke, waar er werven zijn in Assenede en kort voor Knokke. En ook op de E40 naar de kust waar je voorbij werken moet in Aalter. Die zorgden eveneens voor een uur aanschuiven."

Ook op de ringwegen rond Antwerpen en Brussel ging het zeer langzaam. "Vanuit Limburg en de Kempen mocht je op een extra uur rekenen voor je nog maar aan de eigenlijke ring rond Antwerpen toekwam. En ook wie vanuit Leuven langs de ring rond Brussel naar Groot-Bijgaarden wou, mocht er een uur extra bijtellen", besluit Beeckman.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels