Auto brokkenpiloot Antwerpen gestolen, door Nederlandse politie gespot en geseind

De zwarte Jaguar bleek vanmorgen te zijn gestolen in Nederland
De Rouck De zwarte Jaguar bleek vanmorgen te zijn gestolen in Nederland
De bestuurder van de Jaguar die vanmiddag voor heel wat paniek en flink wat schade heeft gezorgd in Antwerpen, blijkt de auto vanmorgen in Nederland te hebben gestolen. De autodief die met zijn kersverse buit vanuit Nederland naar België vluchtte, werd gespot en geseind door de Nederlandse politie. De bestuurder van de zwarte Jaguar kon uiteindelijk worden klemgereden.

De autodief reed zich omstreeks het middaguur letterlijk in de kijker van de Nederlandse politie. Dit gebeurde op de E19 ter hoogte van de grensovergang Hazeldonk. "Een van onze ANPR-camera's (Automatic Number Plate Recognition) registreerde het kenteken van de wagen. Dat leverde direct een 'hit' op met informatie over gestolen voertuigen in onze database", zegt woordvoerder Ed Kraszewski van de landelijke eenheid.

De zwarte Jaguar bleek vanmorgen te zijn gestolen. Waar kan Kraszewski omwille van het onderzoek niet zeggen. De Nederlandse politie seinde volgens hem meteen haar Belgische collega's in. "Wij konden geen opvolging meer geven aan de zaak omdat de autodief op het moment van de kentekenscan al vlak voor de grens reed en zich even later op Belgisch grondgebied bevond."

De autodief werd na een dolle rit opgepakt. Zijn identiteit is nog niet vrijgegeven. 
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Erwin Lauwens

  In België duurt het 2 weken om de deining te activeren. Hier in Nederland 10 minuten. Zelf meegemaakt, auto 45 km verder tegengehouden, zelfde dag teruggebracht tot voor de deur kosten inclusief reinigen na sporenonderzoek 0 euro.

 • kristof casteleyn

  Zal nog nooit in voorrhechtenis mieten blijven

 • Marc Verschaeren

  Wie is de dader , zijn naam of foto zou misschien toch nuttig kunnen zijn of is het allemaal zo erg niet ?.

 • Marijke Boulet

  Een hoop schade en een aankoop van nieuwe politievoertuigen gaat de belastingbetaler weer een hoop duiten kosten en waarom ? de dief is morgenvroeg toch weer op vrije voeten .

 • alain Seghers

  Lia Schuijt waarom denk je dat er kentekens gestolen worden? Dit was blijkbaar een nogal domme of overhaaste dief en dus snel gesignaleerd. Netjes gedaan door de opsporing zou ik zeggen.