Exclusief voor abonnees

Autisme? Borderline? Allebei? Experten zijn het opnieuw niet met elkaar eens op euthanasieproces

Assisen Oost-Vlaanderen: de euthanasiezaak Tine Nys

Docent gezondheidsrecht Tom Balthazar en psychiater Paul Cosyns
Photo News Docent gezondheidsrecht Tom Balthazar en psychiater Paul Cosyns
Autisme? Borderline? Allebei? Of gewoon een depressie? Een batterij experten en technische raadgevers boog zich op de vijfde procesdag — na de afhandeling van “het geval Keuleneer — over het ziektebeeld van Tine Nys. En zoals wel vaker waren ze het niet met elkaar eens.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Boden

  Een dosis gezond boerenverstand is dikwijls nuttiger dan het oordeel van een expert. Teveel over een onderwerp weten is ook niet altijd goed want dan kan het ineens 'van alles' zijn.

 • Elke Celis

  Ludo Wouters, denkt u dat echt? Psychiaters hebben nochtans nooit beweerd alles te kennen van het menselijk brein hoor. Het enige wat de discussie duidelijk maakt, is dat bij sommige ziektebeelden sommige symptomen elkaar duidelijk overlappen, daardoor is categorisen/labelen én behandelen erg moeilijk. Onze kennis evolueerde ook door de eeuwen heen op andere vlakken zoals biologie, geneeskunde, astronomie,.. Een etiket plakken op iets geeft geen garantie dat het vanaf dan klaar en duidelijk is.

 • Ludo Wouters

  Dit toont nogmaals duidelijk aan dat "experten" in de psychologie gewoon onzin uitkramen en dat die onzin de mening is van diegene die hen heeft betaald. Een psychiater is zoals een advocaat. Geef hem genoeg geld en hij zal van zwart wit maken en omgekeerd.

 • Jan De Korte

  Dat doet er niet toe. als mens moet get zelf kunnen beslissen. kerngezond of niet.

 • Jurgen Coenen

  Alle respect voor Tine maar als ge 13 zelfmoordpogingen hebt geprobeerd dan lijkt het mij logisch dat ze voor euthanasie heeft gekozen ik heb het met mijne beste vriend meegemaakt die ook euthanasie heeft gedaan maar ik weet zeker hij is gelukkig gestorven met al zijn vrienden en familie rond hem pijnlijk voor mij maar in de eerste plaats denk niet voor jezelf maar aan diegene die dit wil en respect voor ook al is het heel moeilijk, maar als je het hebt meegemaakt kan je dit plaatsen!