Ga naar de mobiele website
^ Top

Aurore Ruyffelaere (29) omgekomen door wurging

Twitter
Aurore Ruyffelaere, de 29-jarige vrouw uit De Pinte die vrijdagnacht verdween en gisterenavond dood werd teruggevonden, is omgekomen door wurging. Dat heeft Annemie Serlippens, woordvoerster van het Gentse parket, bevestigd. Eerder vandaag werd de verdachte van de roofmoord op Ruyffelaere aangehouden door de onderzoeksrechter. Het gaat om een 29-jarige Rus die legaal in ons land verblijft. "De man heeft de feiten niet ontkend", verklaarde zijn advocaat Stijn Roels eerder vandaag.

De autopsie op het lichaam van de vrouw is afgelopen. Daaruit is gebleken dat het slachtoffer naar alle waarschijnlijkheid is gewurgd. "Er zijn geen sporen van seksueel geweld", aldus Serlippens. Verder onderzoek moet daar meer uitsluitsel over brengen.

Het lichaam van de vermiste vrouw werd gisteren aangetroffen in de garage van een flatgebouw aan de Putkapelstraat, waar de verdachte woont. Het lag in de koffer van de wagen van de verdachte. De man was nog niet bekend bij het gerecht. Hij verbleef een tijd illegaal in het land, maar intussen was zijn toestand geregulariseerd. Hij stond geseind bij de politie omdat de nummerplaat van zijn auto was geschrapt.

Verdachte aangehouden
De 29-jarige man werd deze middag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. "De onderzoeksrechter heeft mijn cliënt aangehouden. Er zijn elementen in zijn richting en hij heeft de feiten niet ontkend", maakte advocaat Stijn Roels van het kantoor van Katrien Van der Straeten bekend.

De man kwam in het vizier van de politie omdat hij verschillende keren haar bankkaart had gebruikt, onder meer om te kunnen tanken. Daarnaast werd hij opgemerkt op camerabeelden en ook de telefoniegegevens hielpen een handje. De getuigenis van een jonge Gentse vrouw die de nacht voordien werd aangevallen, speelde een cruciale rol. Zij kon immers een accurate persoonsbeschrijving geven. Of de man erkent of hij verantwoordelijk is voor die feiten, wilde de verdediging niet kwijt.

"Vriendin met vakantie"
Het parket gaat intussen na waar de vriendin van de verdachte zich bevindt. Er zijn geen aanwijzingen dat de vrouw iets ernstig zou zijn overkomen. De vrouw is met vakantie, verklaarde de verdediging van de man. De verdachte verschijnt vrijdag voor de raadkamer in Gent, die zal beslissen over zijn verdere aanhouding.

Aurore Ruyffelaere is de dochter van Claire Tillekaerts, gedelegeerd bestuurder van het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen. Haar stiefvader is de componist en dirigent Dirk Brossé.Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug