Aurélie geslagen met baksteen en gedood met messteken door gewelddadige ex die nog maar net was vrijgelaten

Aurélie Montchery.
Facebook Aurélie Montchery.
De ex-partner van de vrouw die eergisteravond dood teruggevonden werd in de koffer van een auto nabij Charleroi is  in verdenking gesteld van moord. Dat heeft het parket bekendgemaakt. De man was nog maar pas vrijgelaten.

De politie kon de man gisteravond oppakken. Aan een kennis had hij al toegegeven dat hij Aurélie Montchery  (31) gedood had. De vriend had daarop de politie verwittigd. Uit de autopsie bleek dat de vrouw meerdere messteken had gekregen en dat ze met een baksteen op haar hoofd was geslagen.

Tijdens zijn verhoor bij de onderzoeksrechter gaf de 40-jarige verdachte toe dat hij haar had geslagen, maar hij ontkende dat hij met voorbedachten rade handelde. 

Het parket gaf nog aan dat de vrouw in september een klacht had ingediend tegen de man voor slagen en verwondingen. Hij was daarvoor aangehouden, maar op 22 oktober weer vrijgelaten onder voorwaarden. Zo mocht hij geen contact hebben met zijn ex-partner.
37 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christine Laevers

  Moeten vrouwen nu onderduiken na een breuk om in leven te blijven ? Het begint er ferm op te lijken.

 • Gino Denil

  Het was al de tweede keer dat hij opgepakt was voor huiselijk geweld en doodsbedreigingen. Dat men de eerste keer nog weg komt met een pv en een verwittiging. Maar na herhaling zou men wat drastischer mogen optreden.

 • Sandra Peeters

  Ja want gewoon zeggen tegen iemand dat deze iets niet mag doen heeft tot nu toe ook steeds gewerkt hé. Dat we daar niet eerder op zijn gekomen. Laat me gokken, er kon zelfs nog geen kort telefoontje of sms af om deze vrouw te waarschuwen.

 • Gerry Cle

  Het lijkt mij een juiste beslissing van het gerecht om een 'ex' die aangehouden werd voor slagen en verwondingen vrij te laten onder de voorwaarde van een contactverbod met het slachtoffer. We kunnen toch niet iedereen die een slag gegeven heeft naar zijn man, vrouw, ex of kind levenslang opsluiten.

 • Marleen Fobelets

  Wraakroepend en frustrerend ! Mijn hart gaat uit naar weer een familie die de hel doormoet. Daarom hebben wij vorig weekend ons verhaal in de pers gebracht. De moordenaar van onze dochter is geinterneerd. Konden we nu maar vertrouwen hebben dat ze hem vasthouden. Sterkte aan de familie.