Audit Vlaanderen neemt belangrijke contracten bij VRT onder de loep: “Enkele zaken moeten uitgeklaard worden”

Onder meer het contract met productiehuis De Mensen, dat de programma’s rond Tom Waes maakt, zou onder de loep worden genomen.
VRT Onder meer het contract met productiehuis De Mensen, dat de programma’s rond Tom Waes maakt, zou onder de loep worden genomen.
Het agentschap Audit Vlaanderen is een audit opgestart naar enkele contracten bij de VRT. Onder meer bij het contract met productiehuis De Mensen (bekend van ‘Blokken’ en de programma’s van Tom Waes) wordt nagegaan of er al dan niet sprake is van onregelmatigheden, meldt VRT NWS. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Begin februari raakte bekend dat Audit Vlaanderen, het agentschap dat de Vlaamse administratie onder de loep neemt, een vooronderzoek startte naar de werking rond exclusiviteitscontracten bij de openbare omroep. Het vooronderzoek moest nagaan “of er al dan niet indicaties worden aangetroffen die zouden wijzen op mogelijke onregelmatigheden”.

Integriteit en deontologie

Volgens VRT NWS is uit dat vooronderzoek gebleken dat er “enkele zaken verder moeten uitgeklaard worden via een audit”. Zo wordt onder meer bekeken of er op het vlak van integriteit en deontologie zaken zijn fout gelopen. Het zou gaan over het contract met productiehuis De Mensen (bekend van onder meer “Blokken” of de programma’s van Tom Waes) of het contract tussen de openbare omroep en een art-director.

Peter Claes, de voormalig directeur Media en Productie, was verantwoordelijk voor die contracten. Claes zelf verliet eerder deze maand de openbare omroep na een aanslepend conflict tussen hem en de rest van de directie.

De persdienst van de openbare omroep neemt akte van de beslissing van Audit Vlaanderen. “We zullen in alle openheid meewerken aan deze audit, net zoals we dit bij het vooronderzoek hebben gedaan”, luidt het. 
34 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Boden

  Denk eerder dat er enkele personen moeten buiten gekeerd worden.

 • Walter Van Criekinge

  Er zal wel veel in de doofpot terecht komen, daar kan je zeker van zijn.

 • Berthie Gijsen

  Politieke zender die de verkiezingen vervalst.

 • Luc VAN BEVEREN

  Mijn boekhouder ooit gezegd, iedere wet, is er 1 om te omzeilen.

 • Jan Boden

  Dat had al lang moeten gebeuren, als men weet dat men vragen gaat krijgen over bepaalde contracten wordt men wel voorzichtiger.