Asielzoekers manifesteren voor kabinet-Piette

Voor het kabinet van federaal minister van Werk Josly Piette (cdH) in Sint-Joost-ten-Node hebben een honderdtal asielzoekers vreedzaam betoogd. Een delegatie van vier personen werd gedurende een uur ontvangen door twee kabinetsmedewerkers.

De woordvoerders van de sans-papiers hebben er hun vrees verwoord dat ze "nog meer zullen uitgebuit worden door de werkgevers", met de invoering van een politiek van economische migratie. "Wij vrezen misbruiken vanwege de werkgevers met het systeem van de arbeidsvergunning B, omdat de verblijfsduur van de werknemers in feite afhangt van hun goede wil", aldus Oscar Florès, woordvoerder van de CRER (Coordination Contre les Rafles, les Expulsions et pour la Régularisation).

Het kabinet van Piette liet de vertegenwoordigers weten dat hij niet bevoegd is voor de toekenning van die arbeidsvergunning B - dat komt de regionale minister van Tewerkstelling toe - noch voor de verblijfvergunningen, die afhangen van Binnenlandse Zaken. De cdH is voorstander van een regularisatie van asielzoekers op basis van criteria (integratie, belofte van tewerkstelling, de duur van de procedure), zo werd nog gesteld. (belga/tdb)

Federaal minister van Werk Josly Piette.
UNKNOWN Federaal minister van Werk Josly Piette.