Asbest komt vrij bij zware brand in Merchtem

Twitter
Een brand heeft deze namiddag zware schade toegebracht aan een woning en bijbehorend atelier in het Vlaams-Brabantse Merchtem. Ook een aanpalende woning heeft schade opgelopen. Bij de brand vielen geen gewonden, maar het dak van het atelier bestond uit eternitplaten en bij de brand zijn asbestdeeltjes vrijgekomen. Dat meldt de lokale politie van de zone AMOW (Asse/Merchtem/Opwijk/Wemmel).

Het vuur ontstond omstreeks 14.30 uur in het atelier van de woning in de Galgenstraat. Daar lag een hoop hout opgestapeld. De bewoner had er kaarsen aangestoken, die hij onbewaakt had achtergelaten terwijl hij zich was gaan scheren. Bij zijn terugkeer stond het atelier in lichterlaaie.

Omstreeks 15.30 uur had de brandweer de brand onder controle maar de schade aan het atelier en de woning was aanzienlijk. Ook de aanpalende woning van de buren had flink wat brandschade opgelopen. Bovendien bleek het dak van het atelier uit eternitplaten te bestaan en was er asbest vrijgekomen bij de brand. "De brandweer zal het hele dak moeten ontmantelen", aldus de politie.