Artsen bij politie werkten jarenlang halftijds voor voltijds loon

Het gaat om dokters die instonden voor diagnoses en check-ups van het personeel en medische bijstand gaven voor de operaties van de speciale eenheden.
Photo News Het gaat om dokters die instonden voor diagnoses en check-ups van het personeel en medische bijstand gaven voor de operaties van de speciale eenheden.
Ruim tien jaar lang presteerden 25 artsen van de federale politie een pak minder uren terwijl ze toch een voltijds loon kregen. De praktijk kwam pas onlangs aan het licht op een vergadering met de vakbonden. Dat schrijven Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen.

Het gaat om dokters die instonden voor diagnoses en check-ups van het personeel en medische bijstand gaven voor de operaties van de speciale eenheden. Omdat de federale politie geen toplonen kon betalen, kwam ze tot een gentleman's agreement met de artsen. Die mochten net iets minder werken voor een voltijds loon.

"Een beginnend arts kreeg 3.000 euro netto en daar stond tegenover dat hij of zij maar 27 uur moest werken voor de politie. Op die manier konden ze elders makkelijker bijklussen zodat ze toch nog aan een goeie 4.000 euro raakten, een normaal loon van een beginnend arts in dienst", zegt een van de betrokken dokters in de kranten.

De praktijk kwam in februari aan het licht tijdens overleg met de vakbonden. De commissaris-generaal besloot er een einde aan te maken. "Er is een tekort aan arbeidsgeneesheren bij de politie. Doordat ze nu weer 38 uur moeten werken, zal dat deels opgelost worden", stelt Vincent Houssin van het VSOA.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • karin verwimp

  So wat. Ik ken er bij ons op het werk ook een paar die zes uur werken maar acht uur uitbetaald krijgen. En de leidinggevenden? Die kijken toe en zien dat het goed is. En van het feit dat de boel er door aan het kapot draaien is liggen ze blijkbaar ook niet wakker.

 • Mark Desiron

  overheid privatiseren tzal rap opgelost zijn

 • Hubert Wielle

  Bijklussen. Doe mij niet lachen. In het leger juist hetzelfde. Arts, apotheker, oogarts... allemaal halve dagen werken bij hun FULL time job. Dit omwille van hun officieren pensioen recht op te sparen. Geen enkele van hen was er te zien in de namiddag. Dit is een publiek geheim.

 • kris de ridder

  en bij defensie dan.....sommige artsen zag je 1 a 2 uur per dag, of kwamen gewoon niet als het hun niet paste voor een full time wedde. En dan mochten hun medewerkers het oplossen om de wachtende te annuleren.

 • stefan steegen

  Bij overheidsdiensten leeft men op grote voet. De privé zal het wel betalen.