Arts (61) verkracht zijn baby-kleindochtertje van amper vijf maanden oud: hij krijgt 8 jaar cel

Het Luikse hof van beroep.
Google Street View Het Luikse hof van beroep.
Een arts krijgt ook in beroep acht jaar cel  wegens de verkrachting van zijn eigen kleindochtertje. Het hof van beroep van Luik bevestigde vandaag het vonnis van in eerste aanleg. Het kindje was op het moment van de feiten amper vijf maanden oud.

De 61-jarige man uit de Luikse stad Borgworm wordt ook tien jaar lang ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank. Familieleden van de man wisten niets af van zijn pedofiele neigingen. Op de computer van de man werden 147.000 kinderporno-afbeeldingen aangetroffen. Op de foto's staan vooral baby's.

De ouders van het kindje vertrouwden op zaterdag 4 februari 2017 hun dochtertje toe aan de grootvader. De man sloeg “na een impuls” nog dezelfde avond toe toen hij haar luier verschoonde. In zijn verhoor heeft de medicus altijd ontkend dat hij met zijn penis tot penetratie overging. Na zijn arrestatie troffen speurders in een vuilnisbak in de woning bebloede zakdoekjes aan die zowel DNA-sporen van de veroordeelde als van het kindje bevatten. Het babymeisje moet vreselijk hebben geleden, pas ‘s anderendaags bracht hij haar terug naar de ouders. Hij beweerde dat de verwondingen waren veroorzaakt door spijsverteringsproblemen.  Speurders troffen DNA-sporen van de baby aan op zijn geslachtsdeel. De arts zei zich niet alles meer te herinneren als gevolg van alcohol- en medicijnengebruik.

Het meisje werd opgenomen op de spoedafdeling van een ziekenhuis en vertoonde zware verwondingen aan de genitale organen. Het kindje moest al verschillende chirugische ingrepen ondergaan als gevolg van de verkrachting.

Het parket tekende beroep aan tegen het vonnis in eerste aanleg, maar vorderde geen zwaardere straf nadat de beklaagde toonde dat hij zich bewust is van de ernst van de feiten. 

Na zijn celstraf wordt de arts tien jaar lang ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank, een bijkomende straf om ervoor te zorgen dat hij niet makkelijk kan vrijkomen.  Drie rechters van de strafuitvoeringsrechtbank moeten akkoord gaan met een vervroegde vrijlating.  Als één van hen het daar niét mee eens is, moet de arts in de cel blijven.
116 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paulina Siuda

  Zulke monsters mogen niet vrij rondlopen de rest van hun leven! Afschuwelijk ! Het baby’tje zal erg geleden moeten hebben !

 • Sabien de Block

  Geen woorden voor...

 • jos indigne

  En arts zonder naam , zal wel een mooie religieuze opvoeding genoten hebben , ( die mocht nooit nog arts zijn , dus maak naam bekend bij het publiek )

 • Ghislaine Bergen

  Wanneer wordt voor dit soort criminelen een supermax gebouwd?

 • Sven Roeland

  Zo iemand moet niet meer vrijkomen vindt ik want das niet normaal ! Hoe krijgt een mens ooit gedacht en zin om zoiets vreselijk toe doen snap dit niet !!!!