Artistiek versierde verkeersborden: kunst of vandalisme?

Mozkito
In Aalst heeft een onbekende tientallen verkeersborden versierd met grappige mannetjes of dieren. Burgemeester D'Haese ziet er de humor van in, maar stelt toch dat het niet door de beugel kan.

Mannen die koeien voortduwen, gewichtheffers, muizen, plassende honden. Je kan het zo gek niet bedenken of het staat op een verkeersbord in Aalst. Niet legaal, want op het beschadigen van publiek domein staan flinke straffen.

Vooral in deelgemeente Nieuwerkerken zijn er tal van 'opgefleurde' verkeersborden. In de Kwalestraat kruipt een muis uit de verkeersdrempel op het bord F87 (verhoogde inrichting buiten een kruispunt).
Aan de grens met Haaltert staat een springende skater op het bord dat het einde van de bebouwde kom aangeeft. Verder zijn er in de deelgemeente verkeersborden met een skiër en een gepimpte fiets.

Mozkito
Mozkito

In het centrum van Aalst worden gewichtheffers afgebeeld op verschillende verkeersborden E9e (verplicht parkeren op de verhoogde berm), net als een hondje dat zijn behoefte doet. Maar daar blijft het niet bij. Op de Facebookpagina "Snelheidscontroles en Bob rond Aalst of Oilsjt" duiken sinds kort steeds meer grappige foto's op van versierde verkeersborden.

Copycat
Ook in steden als Brussel, Amsterdam, New-York, Parijs en zelfs Hong-Kong werden in het verleden verkeersborden versierd. Het werk van straatartiest Clet Abraham, een Fransman die van Bretagne naar Florence in Italië uitweek en er een atelier heeft.

Of Clet achter de versierde borden in Aalst zit, is niet duidelijk. De afwerking van de borden in Aalst is alleszins minder spectaculair dan het eerdere werk van de Frans-Italiaanse straatartiest. Wellicht gaat het om een copycat.

De artiest mag zich melden bij onze redactie. Ook tips over wie achter de afbeeldingen zit, zijn welkom op 3535@hln.be.

Mozkito
Mozkito
Mozkito