Armand De Decker krijgt straks staatsbegrafenis in Ukkel

Armand De Decker.
Photo News Armand De Decker.
Minister van Staat Armand De Decker krijgt vandaag een staatsbegrafenis in de Sint-Pieterskerk in Ukkel. De Decker, die jarenlang burgemeester van Ukkel was, overleed vorige week woensdag op 70-jarige leeftijd.

Minister van Staat en voormalig Senaatsvoorzitter Armand De Decker krijgt een staatsbegrafenis, wat betekent dat de Belgische driekleur over zijn kist zal hangen en een militaire muziekkapel de nationale hymne zal spelen. Er worden heel wat prominente politici verwacht, net als een vertegenwoordiger van de koning. 

Rouwregister

De plechtigheid begint om 11 uur in de Sint-Pieterskerk in Ukkel. Van half negen tot kwart over tien 's morgens kan wie dat wil nog terecht in de raadzaal van het Ukkels gemeentehuis voor een laatste groet aan De Decker. Daar ligt ook het rouwregister. De plechtigheid wordt geleid door monseigneur Jean Kockerols. Het einde is voorzien rond 13 uur. 

De pers mag niet aanwezig zijn in de kerk. Wie de plechtigheid buiten wil volgen, kan terecht op het Sint-Pietersvoorplein.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • San Pauwels

  Er is een begrotingstekort en dan nog geld uitgeven voor de staatsbegrafenis van een dubieuze politicus. De man heeft geld genoeg verdiend op de rug van de belastingbetaler (royale wedde en pensioen). Staatsbegrafenissen zouden enkel toegelaten mogen worden voor militairen, brandweermannen...

 • Paul Vanmaldeghem

  De Kazachgate zijn ze ineens vergeten, nooit bestaan. Hoe selectief kan hypocrisie toch zijn, nietwaar? Plaatsvervangende schaamte zou beter op zijn plaats zijn in plaats van een staatsbegrafenis.

 • victor vandesande

  Waaraan heeft die fraudeur dat verdiend ?

 • Jef Lois

  Dus als je corrupt bent en steekpenningen aan neemt krijg je een staats begrafenis?

 • guido vermeyen

  Schandalig, met zo een staat van dienst, corrupt, de Kazachgate....en dan een staatsbegrafenis....hoever kunnen ze nog gaan, die politici.