Armand De Decker (70) krijgt donderdag een staatsbegrafenis

Armand De Decker in 2010.
REUTERS Armand De Decker in 2010.
Voormalig senaatsvoorzitter Armand De Decker, die afgelopen woensdag op 70-jarige leeftijd overleed, krijgt volgende week donderdag om 11 uur een staatsbegrafenis in de Sint-Pieterskerk in zijn woonplaats Ukkel. Dat meldt Binnenlandse Zaken. De Decker was minister van staat.

Een staatsbegrafenis is voorbehouden voor belangrijke leden van de koninklijke familie, zittende ministers en parlementsvoorzitters en voor de ministers van staat. Sommige ministers van staat, zoals Hugo Schiltz (VU) of Karel Van Miert (sp.a), weigerden het voorrecht. Bij een staatsbegrafenis wordt de Belgische driekleur over de kist van de overledene gehangen en speelt een militaire muziekkapel de nationale hymne.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddie Lamers

  Het zijn ministers. Die hebben altijd een streepje voor op de gewone man, die mag werken tot hij er bij neer valt. En dan zijn uitvaart mooi uit eigen zak mag betalen.

 • patrick geerinck

  dat zal dan een kartonnen doos worden gezien de huidige budgetten.of is daar wel geld voor .een gewone mens mag zijn uitvaart zelf betalen die kreeg toch ook een loon.

 • Edwin Peeters

  Heeft die niet genoeg gefraudeerd dat we nu zijn begrafenis nog moeten betalen.

 • Jef Pauwels

  Was dat niet de man van Kazakgate? Met steekpenningen? Buitengegooid bij de MR? Staatsbegrafenis? Waar gaat deze maatschappij naartoe? Willy Claes met zijn Agusta affaire de volgende in de rij? Waarschijnlijk wel. Een voorbeeld voor alle fraudeurs.