Arco-coöperanten stellen regeringspartijen in gebreke

CD&V-vicepremier Kris Peeters wierp zich eind april nog op als verdediger van de Arco-coöperanten.
Joel Hoylaerts / Photonews CD&V-vicepremier Kris Peeters wierp zich eind april nog op als verdediger van de Arco-coöperanten.
Omdat de regering-Michel haar belofte niet heeft waargemaakt de Arco-coöperanten te vergoeden, stelt advocaat Geert Lenssens van het Brusselse kantoor SQ Law in naam van 5.000 van de bijna 800.000 gedupeerden de regeringspartijen in gebreke. Dat meldt De Tijd vandaag.

Het gaat om de MR, CD&V, Open Vld en de N-VA, die niet langer deel uitmaakt van de regering-Michel. Lenssens zegt aan de krant de informatie te kunnen "bevestigen noch ontkennen".

Als grote aandeelhouder werd Arco meegesleurd in de val van Dexia in de nasleep van de bankencrisis. De bijna 800.000 coöperatieve aandeelhouders zagen daardoor hun belegging in rook opgaan. 

Slecht nieuws voor CD&V

Door de ingebrekestelling staat het dossier op een zucht van de verkiezingen weer bovenaan op de politieke agenda. Dat is vooral slecht nieuws voor CD&V, dat in haar verkiezingsprogramma met geen woord meer rept over Arco. CD&V-vicepremier Kris Peeters had zich eind april nog opgeworpen als de verdediger van de Arco-coöperanten, die van de regering-Leterme de garantie hadden gekregen dat ze hun geld zouden terugzien. Toch leek CD&V haar verlies in dat dossier te hebben gepakt.

Het zou de politiek in ons land fundamenteel veranderen als een rechter oordeelt dat politieke partijen aansprakelijk zijn voor niet nagekomen beloftes, schrijft De Tijd nog. Het idee is niettemin interessant, het opent perspectieven. Maar het is erg twijfelachtig of de actie van Lenssens juridisch enige kans maakt, aldus de krant.

Advocaat Geert Lenssens.
Pieter-Jan Vanstockstraeten Advocaat Geert Lenssens.78 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jennifer Peeters

  De Wever zal er blijven voor zorgen dat die mensen hun geld kwijt zijn. Maar zelf zitten graaien met zijn 3 weddes, dat kan wel. Ik wens hem een grote verkiezingsnederlaag toe!!!

 • raymond van der craen

  Mijn Bel-20 aandelen zijn ook gezakt. Krijg ik mijn centen ook terug?

 • jos duriau

  De arco mensen moeten niet de regering of de belastingbetalers aanklagen maar de christelijke zuil die hen bedrogen heeft.

 • WILLY MESKENS

  aan al die bankiers hier die hun mening geven :lees eerst eens het boek van Peter De Decker "ACW zuil van zelfbediening" en geef dan eens commentaar.

 • guido vermeyen

  Peeters is een slangenmens, die kronkelt over iedere hindernis, hij broedt op een oplossing, die er niet is, maar als je de cd&nv kiezers sust met loze beloften, wel een sprankeltje hoop doet wonderen in het kieshokje, mensen verkopen hun ziel voor iets hopeloos...maar dat weten ze niet...hen hoop blijven geven, dat is de tactiek....