Arbeiders verschansen zich in kraan uit protest en gooien voorwerpen naar beneden

Op een bouwwerf in Hove zitten sinds vanochtend zeven arbeiders verschanst in een kraan op ruim dertig meter hoogte. Een betalingsgeschil met hun werkgever zou de mannen tot hun protestactie hebben gedreven. Volgens de politie weigeren de arbeiders, Italianen van Egyptische afkomst, voorlopig elke vorm van communicatie en lijkt er dus niet meteen een einde te komen aan de actie.

Volgens de politie is er een onderhandelingsteam van de politie aanwezig om op de mannen in te praten. "Er zijn geen plannen bij de politie om zelf naar boven te gaan voor de veiligheid van zowel de arbeiders als onze diensten. Vanochtend wierpen de arbeiders enkele voorwerpen naar beneden. Eén persoon is daarbij lichtgewond geraakt. Een andere persoon, een collega van de mannen in de kraan, maakte veel amok en is bestuurlijk aangehouden."

De Roeck18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mathieu Wattenij

  Stem PVDA volgende keer

 • DIRK VAN DESSEL

  Wanneer zij honger of vaak krijgen of WC-bezoek noodzakelijk wordt, zullen ze wel afdalen.

 • Willy Slachmuylders

  Blijven zitten jongens ze moeten met centjes beneden klaar staan ? Toch simpel mijnheer Pepermans !!!!

 • wim goos

  @ jef Verbist, Albert Hendrix, Frank Joos : dus als jullie baas jullie niet correct betaald, dan trekken julie je daar niks van aan, dan werken jullie ook lekker voort ..., Ik dacht dat ik hier alles al had gelezen maar het kan dus echt nog zotter door deze heren ...

 • rik lagrou

  Dat men die mensen hun geld gaat dragen Elk een envelop met 2000€ 4maand niet betaald Zou op elke bouwwerf mogen gebeuren Velen leven in armoe situatie's