Arbeiders verschansen zich in kraan uit protest en gooien voorwerpen naar beneden

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Op een bouwwerf in Hove zitten sinds vanochtend zeven arbeiders verschanst in een kraan op ruim dertig meter hoogte. Een betalingsgeschil met hun werkgever zou de mannen tot hun protestactie hebben gedreven. Volgens de politie weigeren de arbeiders, Italianen van Egyptische afkomst, voorlopig elke vorm van communicatie en lijkt er dus niet meteen een einde te komen aan de actie.

Volgens de politie is er een onderhandelingsteam van de politie aanwezig om op de mannen in te praten. "Er zijn geen plannen bij de politie om zelf naar boven te gaan voor de veiligheid van zowel de arbeiders als onze diensten. Vanochtend wierpen de arbeiders enkele voorwerpen naar beneden. Eén persoon is daarbij lichtgewond geraakt. Een andere persoon, een collega van de mannen in de kraan, maakte veel amok en is bestuurlijk aangehouden."

De Roeck18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Mathieu Wattenij

  Stem PVDA volgende keer

 • DIRK VAN DESSEL

  Wanneer zij honger of vaak krijgen of WC-bezoek noodzakelijk wordt, zullen ze wel afdalen.

 • Willy Slachmuylders

  Blijven zitten jongens ze moeten met centjes beneden klaar staan ? Toch simpel mijnheer Pepermans !!!!

 • wim goos

  @ jef Verbist, Albert Hendrix, Frank Joos : dus als jullie baas jullie niet correct betaald, dan trekken julie je daar niks van aan, dan werken jullie ook lekker voort ..., Ik dacht dat ik hier alles al had gelezen maar het kan dus echt nog zotter door deze heren ...

 • rik lagrou

  Dat men die mensen hun geld gaat dragen Elk een envelop met 2000€ 4maand niet betaald Zou op elke bouwwerf mogen gebeuren Velen leven in armoe situatie's