Arbeider vindt menselijke stoffelijke resten in beek in Melden

Ronny De Coster
In een sloot in het Oost-Vlaamse Melden bij Oudenaarde zijn vanmiddag menselijke stoffelijke resten gevonden. De buurt is afgesloten.

Een arbeider die in opdracht van de Polder Oudenaarde ruimingswerkzaamheden uitvoerde aan een waterloop tussen de Meldenstraat en de Berchemweg, nabij de Koppenberg, is op de stoffelijke resten gestoten. 

Die verkeren in zo’n verre staat van ontbinding dat ze niet meteen herkenbaar waren. Het was op basis van de aanwezigheid van kledij, dat de politie vermoedde dat het om menselijke resten ging. Intussen bevestigt het parket Oost-Vlaanderen, afdeling Oudenaarde, dat de stoffelijke resten van een menselijk lichaam zijn. Maar de speurders kunnen nog niet uitmaken of het gaat over een man, vrouw of kind. Om dat te achterhalen, zijn een wetsdokter en specialisten van het labo ter plaatse.

Verdacht overlijden

“Het is nu nog te vroeg om hierover uitspraken te doen, maar in de huidige stand van het onderzoek beschouwen we dit als een verdacht overlijden en nemen we geen enkel risico. Daarom is samen met onze manschappen ook het afstappingsteam van de federale politie ter plaatse om uit te zoeken wat hier aan de hand is”, zegt Joost Duhamel, hoofd van de politiezone Vlaamse Ardennen.

Een team van de brandweerpost Oudenaarde kwam ter plaatse om het deel van de sloot waar de resten zijn gevonden, leeg te pompen. De resten worden met een brandweertent onttrokken aan het zicht. De Meldenstraat is afgesloten.

Ronny De Coster
Ronny De Coster5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peggy Geerts

  Hopelijk kunnen ze toch nog snel identificeren zodat het verwerkingsproces bij de nabestaanden kan beginnen , hoewel er hoogstwaarschijnlijk nog vele onbeantwoorde vragen zullen blijven .

 • Peter Van camp

  Wie spreekt hier over een bediende Wim ?

 • wim rooyakkers

  Arbeider vind resten van bedienden.dat is toch niet meer van deze tijd,dacht de we allemaal mens waren.

 • Frankie Van Damme

  Misschien als Filip Desmedt (zie artikel van meisje dat geduwd werd) de beelden bekijkt hij dadelijk zal weten wie het was :-)

 • Christine Laevers

  't Is het ene lijk na het andere dat ontdekt wordt, is het niet in een kanaal, dan is het in de boskes.