Arbeider sterft bij zware brand in Wachtebeke, vijf andere bewoners ontsnappen aan vlammen

Het huis brandde volledig uit. Het parket onderzoekt wat er is gebeurd.
Wouter Spillebeen Het huis brandde volledig uit. Het parket onderzoekt wat er is gebeurd.
Een arbeider is afgelopen nacht omgekomen in een zware brand in de Akkerstraat in Wachtebeke. Vijf andere bewoners van het uitgebrande huis konden op tijd naar buiten.

Het parket Oost-Vlaanderen heeft een onderzoeksrechter aangesteld om de precieze oorzaak van de brand te onderzoeken. "Die neigt voorlopig naar een accidentele brand, maar daar zal pas na het weekend zekerheid over bestaan", klinkt het. "Eerst moeten nog een aantal onderzoeksdaden gesteld worden."

De brandweer werd opgeroepen naar de Akkerstraat rond 2.15 uur. De huizen langs het landelijke pad worden verhuurd aan een bouwbedrijf, die de panden onderverhuurt aan werknemers. “In het huis waar het brandde, woonden zes arbeiders van Poolse en Oekraïense nationaliteit”, zegt een buurtbewoner.

Toen de brand ontstond, konden vijf van de zes bewoners tijdig naar buiten gaan. De zesde bewoner bleef binnen. 

Wouter SpillebeenReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.