Arbeider sterft bij zwaar ongeval in mist

Hans Verbeke
Een zwaar ongeval op de Verre Ginste in Oostrozebeke heeft deze morgen het leven geëist van een 26-jarige Roemeense arbeider. Die was onderweg met twee collega's.

Iets voor zeven uur botsten een bestelwagen met drie arbeiders aan boord en een personenwagen, waar de Gentstraat en de Wakkensteenweg elkaar kruisen. Door de klap kwamen beide voertuigen op een weiland terecht. De bestuurder van de personenwagen kon zich in veiligheid brengen, terwijl zijn motor vuur vatte en begon te branden. Even later stond de wagen in lichterlaaie.

De inzittenden van de bestelwagen kwamen er minder goed vanaf. Eén van de arbeiders werd uit het voertuig geslingerd en overleed ter plaatse. Zijn twee collega's liepen lichte verwondingen op. Ook de bestuurder van de personenwagen was lichtgewond. Allemaal werden ze voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. Het vuur breidde ook uit naar de achterkant van de bestelwagen.

Het is niet de eerste keer dat het kruispunt op de Verre Ginste het decor is van een zwaar ongeval.

Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Die stelde vast dat er geen sprake was van alcohol of drugs of van overdreven snelheid. De lichte vrachtwagen van de Roemenen heeft mogelijk een voorrang genegeerd.

Hans Verbeke