Arbeider krijgt ammoniak in aangezicht

Marco Mariotti
Aan het Veilinghuis in Sint-Truiden is dinsdagvoormiddag een arbeider gewond geraakt tijdens werken aan een ammoniakleiding. De man was aan een klep aan het werken, toen er plots iets misging.

"Plots spoot er een hoeveelheid ammoniak uit de klep", klinkt het bij de brandweer. "Hoe dat kon, is nog niet duidelijk. De arbeider deed op het eerste zicht niets verkeerd. Aangezien hij toch het product in zijn aangezicht kreeg, is hij afgevoerd naar het ziekenhuis."

De man raakte gewond, maar over de ernst is er nog geen duidelijkheid. Op het eerst zicht zouden zijn ogen niet meteen geraakt zijn. "We hebben de kraan gedicht en het goedje opgeruimd."
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • J VB

    Yvan Kortrijk, het niet dragen van PBM zal geen weigeringsmotief zijn van de arbeidsongevallenverzekeraar, tenzij de verzekeraar kan bewijzen dat het ongeval opzettelijk werd veroorzaakt. Hij zal misschien wel onder zijn voeten krijgen van zijn werkgever, maar that's it.

  • Yvan Kortrijk

    Hopelijk voor hem, en zijn baas, droeg het slachtoffer zijn voorgeschreven pbm's. (persoonlijke beschermingsmiddelen). De tijd dat een ongevallenverzekering zomaar uitbetaalt is allang verleden tijd. Spoedig herstel gewenst aan het slachtoffer.