Arbeider (51) kritiek na ontploffing benzinetank

jvk
Een 51-jarige arbeider is vanmorgen levensgevaarlijk gewond geraakt bij een ontploffing in de Esenstraat in het centrum van het dorpje Zarren (Kortemark). Dat bevestigt de lokale politie Polder.

De werknemer van een schoonmaakbedrijf uit Moeskroen was rond 9 uur bezig met het neutraliseren van een ondergrondse benzinetank op de koer van een woning. Toen hij de tank niet open kreeg gebruikte hij een slijpschijf van de eigenaar. Wellicht maakte een vonkje contact met wat overgebleven gas, met een enorme knal tot gevolg. Het slachtoffer werd over een muurtje gekatapulteerd en kwam enkele meters verder in de tuin van de buren terecht.

Een MUG en ambulance kwamen ter plaatse om het slachtoffer te reanimeren en de eerste zorgen toe te dienen. De vijftiger werd in kritieke toestand overgevlogen met de MUG-heli naar het AZ Sint-Jan in Brugge.

De eigenaar van het huis waar de ontploffing gebeurde stond enkele meters van de ontploffing verwijderd maar kwam er met de daver op het lijf vanaf. Mogelijk komt er nog een deskundige van het parket om het ongeval te onderzoeken.

Het slachtoffer is een Belg die werkzaam is bij een Belgische firma. Meer wordt nog niet vrijgegeven over zijn identiteit. De man liep zware brandwonden op, zowel uitwendig als inwendig. Hij heeft ook een aantal hoofdwonden. Momenteel wordt het slachtoffer geopereerd. Zijn toestand is nog steeds erg kritiek. Het auditoraat startte een onderzoek op inzake arbeidsveiligheid naar aanleiding van het incident. Dat is de standaardprocedure. Maar momenteel ziet het ernaar uit dat er geen probleem was met de arbeidsveiligheid.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels