Anuna De Wever en vriendinnen hebben officieel klacht ingediend voor bedreigingen tijdens Pukkelpop

Anuna De Wever
Florian Van Eenoo photonews Anuna De Wever
Klimaatactiviste Anuna De Wever en enkele vriendinnen hebben nu ook officieel aangifte gedaan van de feiten tijdens het voorbije Pukkelpopfestival in Kiewit (Hasselt). Dat heeft Anja De Schutter, persmagistraat van het parket van Limburg, bevestigd. Vorige donderdag raakte al bekend dat het Limburgse parket een onderzoek startte naar het incident. Toen was er nog geen klacht ingediend.

Die donderdagavond van Pukkelpop werd De Wever door een deel jongeren uitgejouwd tijdens ‘Clap for Climate’, waarbij de muziek in de Boiler Room even werd stilgelegd. Daarna hadden enkele jongeren het op de camping op haar tent en die van haar vriendinnen gemunt.

Ook vriendinnen van De Wever werden geviseerd. De jonge vrouwen zouden verbaal bedreigd zijn geweest. Er zouden ook flessen met urine zijn gegooid naar de tenten. 

"De feiten lijken potentieel ernstig genoeg om als strafbare feiten in aanmerking te komen. Vandaar het opstarten van een onderzoek. We moeten eerst een zicht krijgen op wat er precies gebeurd is, want het parket was er zelf niet bij. Indien er sprake is van een misdrijf, kunnen we op zoek naar identificeerbare verdachten," zei de persmagistraat afgelopen week.
69 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • danny janssens

  logisch ... hopelijk haalt het ook wat uit. Ik vrees ervoor

 • Marc Baeyens

  Anuna heeft niets gehoord nog gezien (naar eigen zeggen) maar toch dient ze klacht in. Dat wordt nog een echte politica met trado stempel.

 • Lea Van Heybeeck

  Heeft Anuna niet eerst verklaard dat ze sliep en niets gehoord of gezien heeft? Toch raar dat op de dag van vandaag niemand van dit incident foto’s gemaakt heeft, temeer omdat de jeugd met hun iPhone gaat slapen en opstaan...

 • ivo clemens

  Er werden snachts bedreigingen geuit , tenten geopend , met urine gegooid fonske dat is al wat meer dan eer gekrenkt , dat zijn strafbare feiten. Mensen die afkomen met geen filmke, van 99% van de criminele feiten, ongevallen, enz bestaan geen filmkes, wil dat zeggen dat ze niet gebeurt zijn? Blijbaar hebben ze bij de VB veel schrik dat de waarheid aan het licht komt. Anuna is sinds juni 18 jaar alfons, eerst weten over wat je schrijft en dan pas je op je klavier tokkelen .

 • julien de meulder

  het word tijd dat ze stopt met hare zever de mensen worden haar beu het word tijd dat ze terug naar school gaat