Antwerpse zoo hervat zeeleeuwenshows na protestactie

Het protest tijdens de zeeleeuwenshow in de zoo van Antwerpen.
rv Het protest tijdens de zeeleeuwenshow in de zoo van Antwerpen.
De Antwerpse Zoo hervat de zeeleeuwenshows. Die waren opgeschort na een spectaculaire protestactie van de Vegan Strike Group vorig weekend.

“We zullen ook extra inspanningen leveren om de veiligheid van de dieren, de verzorgers en het publiek te verzekeren”, zegt woordvoerster Ilse Segers. Meer details geeft de ZOO niet. Zaterdag zijn er alvast twee publieksmomenten in het Aquaforum: om 13.15 en 15 uur.

Vorige zondag doken tijdens een show plots drie leden van de internationale Vegan Strike Group op. Met borden eisten ze dat de shows zouden worden stopgezet omdat ze volgens hen niet meer van deze tijd zijn. Na een boze reactie van een toeschouwer belandde een actievoerder in het bassin. De show werd stopgezet. En er werd een pauze van vijf dagen ingelast.

De ZOO en enkele bekende biologen in ons land beklemtoonden dat het opvoeren van kunstjes niet tegen de natuur van de zeeleeuwen is. Bovendien zijn de trainingen noodzakelijk om de dieren medisch te kunnen opvolgen zonder dat men ze dient te verdoven. Tijdens de show wordt ook een boodschap gebracht over biodiversiteit en natuurbehoud.

“We gaan dat nog méér in de schijnwerpers zetten”, klinkt het. “De huidige trainingen zijn al drie jaar dezelfde, dus passen we enkele zaken aan.” Die trainingen zijn publiek toegankelijk. Rond 10 mei worden er dan weer volwaardige shows opgevoerd.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Glenn Wouters

  De tijd van kunstjes leren aan dieren is voorbij. Kan jullie hodje zitten en pootjes geven op commando?

 • Tom Faes

  Awel Weyts en nu ? Komt er meer dan bal,bla ?

 • Robert Reijniers

  Beste mensen van de zoo, de tijd van kunstjes met dieren is verleden tijd dus stop met zulke dierenmishandeling. Dieren horen trouwens in hun natuurlijke habitat en niet in een zoo.

 • Sander Clijsters

  lijkt me op gezetten spel te zijn. Die mensen met het bord hadden al een wetsuit aan. En stel dat die man dat niet had gedaan, dan was dit nooit in het nieuws gekomen. Missie geslaagd precies.

 • Guy muis

  VEGAN STRIKE mag van mijn part elke dag binnenvallen