Antwerpse turnjuf vermist na snorkelen voor kust Borneo

Vana wordt sinds zaterdag vermist. De Schotense was onder begeleiding met Italiaanse toeristen gaan snorkelen en kwam door de sterke stroming in de problemen.
kos Vana wordt sinds zaterdag vermist. De Schotense was onder begeleiding met Italiaanse toeristen gaan snorkelen en kwam door de sterke stroming in de problemen.
Een 29-jarige Belgische toeriste is al sinds zaterdagavond vermist nadat ze met een groep Italiaanse toeristen ging snorkelen voor de kust van Borneo. Het kwartet kwam vermoedelijk in de problemen door de hoge golven en sterke stroming.

Onder begeleiding van een Indonesische gids ging Vana Van Puyvelde, een turnlerares uit het Antwerpse Schoten, samen met vijf Italianen in zee voor het eiland Sangalaki, een toeristische trekpleister.

"Twee Italianen die waren gaan snorkelen, zijn in veiligheid. Ook de gids is intussen teruggevonden en overgebracht naar het ziekenhuis. Hij is nog slap, maar komt er bovenop. Van de vier andere toeristen ontbreekt elk spoor", zegt de plaatselijke reddingsdienst.

Ze spreken van gevaarlijke stromingen en golven tot 2,5 meter hoog. Toch geeft de reddingsdienst de hoop niet op. "Misschien zijn ze afgedreven naar één van de kleinere eilanden en zijn ze daar in veiligheid." De zoekactie werd vorige nacht stilgelegd. 

Sinds vanmorgen wordt er opnieuw gezocht naar de vier vermiste toeristen. Dat heeft Buitenlandse Zaken in Brussel vernomen van de autoriteiten in Jakarta. Er wordt met een zevental boten gezocht naar de Belgische vrouw en drie Italianen.