Antwerpse trams rijden opnieuw normaal nadat spoor omhoog kwam door hitte

Illustratiefoto.
Photo News Illustratiefoto.
In Antwerpen kunnen de drukke tram- en premetrolijnen 2, 3 en 6 dinsdag sinds 20.30 uur opnieuw hun normale traject volgen na eerdere problemen met de sporen. Dat meldt openbaarvervoermaatschappij De Lijn.

Omstreeks 16 uur waren sporen op de Burgemeester Theunisbrug - vlakbij het Sportpaleis - omhoog gekomen, waardoor De Lijn de tramritten moest staken en technici ter plekke stuurde voor de nodige herstellingen.

De erg drukke tramlijnen 2 (Hoboken - P+R Merksem), 3 (P+R Melsele - P+R Merksem) en 6 (P+R Olympiade - P+R Luchtbal) moesten hun ritten inkorten. Reizigers werd aangeraden streeklijnen te gebruiken voor een aansluiting van of naar de stad.

Omstreeks 20.30 uur waren de problemen opgelost en na een testrit zijn de sporen vrijgegeven, zodat de trams opnieuw hun normale traject konden volgen. De Lijn bevestigt ook dat de hitte van op de middag de spoorproblemen heeft veroorzaakt.
21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Karina Nys

  Nu nog wachten tot tram 11 door zen gestel zakt! Die tram 11 behoort in een museum, zo smal die deuren!! En echt heel vies in de tram! Bah!!!

 • Jos Temmerman

  Die tram is ook nog van de jaren stilletjes

 • Jos Temmerman

  Hitte ? wat een sukkelaars hier zeg

 • Philomena Vanderweyen

  Antwerpen wordt haast de risee van België,goed bezig NV-A !

 • Bruno willems

  Beloofd als het zomer wordt