Antwerpse stadsbussen rijden vanaf morgen weer normaal

Illustratiefoto.
Photonews Illustratiefoto.
In Antwerpen rijdt sinds vanmiddag maar een derde van de stadsbussen na een spontane vakbondsactie door een agressiegeval. Er vond vrijdag nog een overleg plaats tussen de vakbonden en de directie, en vanaf morgen/zaterdag zouden alle bussen weer normaal moeten rijden.

Gisteravond werd een buschauffeur op lijn 30 het slachtoffer van agressie. Hij kreeg slagen in het gezicht en is enkele dagen werkonbekwaam. Naar aanleiding van het incident weigerden vanochtend een aantal chauffeurs in stelplaats Zurenborg om uit te rijden.

De hele dag was er sterke hinder op twaalf buslijnen van het stadsnet. Sinds de middag rijdt ongeveer een derde van de bussen, dat is vanavond nog altijd het geval.

Vandaag zaten de vakbonden en directie samen voor overleg. "Daar zijn eerdere afspraken opnieuw bevestigd", zegt woordvoerder Annelies Meynaerts. Het ging vooral over de opvangprocedure van chauffeurs die met geweld te maken krijgen. "Veel nieuwe afspraken zijn niet gemaakt, de vakbonden begrijpen ook dat deze gevallen van agressie vooral een maatschappelijk probleem is."

De Lijn hoopt dat morgen alle problemen van de baan zijn. Vanavond zal de hinder wel nog aanhouden.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Eric De landtsheer

    Een dezer krijgt de volgende chauffeur motten, vakbonden staken, politiek kijkt weg en zo blijft de stilstand draaiende

  • August De Baeke

    Misschien kan "De Lijn" en de vakbond ook eens het volledige filmpje vanop de bus op het internet plaatsen. Niet de eerste maal dat mensen af- of instappen dat de deuren al gesloten worden, als de chauffeur dan beleefd aangesproken wordt, wordt men uitgelachen in het gezicht met de melding dat men dan maar een andere bus moet nemen.