Antwerpse sp.a-politica Güler Turan stopt met nationale politiek

Güler Turan blijft de volgende zes jaar wel voor sp.a zetelen in de Antwerpse gemeenteraad.
Belga Güler Turan blijft de volgende zes jaar wel voor sp.a zetelen in de Antwerpse gemeenteraad.
De Antwerpse sp.a-politica Güler Turan stopt met nationale politiek. Dat kondigt ze vandaag aan in de Gazet Van Antwerpen. Turan was het gezicht van het protest binnen de sp.a toen de afdeling in de Scheldestad een bestuursakkoord met de N-VA van burgemeester Bart De Wever sloot.

Turan, die tien jaar Vlaams Parlementslid was en zeven jaar deelstaatsenator, blijft de volgende zes jaar wel voor de sp.a zetelen in de Antwerpse gemeenteraad. "Er is geen vertrouwensbreuk met Jinnih Beels en Tom Meeuws", zegt ze. "Ik wil dit stadsbestuur de kans geven om er iets van te maken, zowel rond het vormgeven van het sociale luik, het samenleven in deze stad als rond de mobiliteit.” Turan zegt een nieuwe carrière te willen uitbouwen in de privésector.

Bekijk ook:

Bart De Wever legt eed af als burgemeester van Antwerpen.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Deprez

  Als ze niet democratisch kan samenwerken is het beter dat ze stop.

 • Peeters Freddy

  Het zal feesten worden in het Vlaams parlement en het Antwerpse gemeentebestuur nu ze opstapt. Hoeveel opstappremie gaat ze innen ?.

 • René Schoeters

  De eerste die zegt dat hij/zij fulltime uit de politiek stapt moet nog geboren worden! Nog 6 jaar gemeenteraadslid en dan iets zoeken in de privé, we zullen eens zien of het waar is!

 • Ibn Marouf

  Tijdens de politieke carrière voldoende "vriendjes" gemaakt, om nu rap een jobken te hebben?

 • Guy muis

  slecht nieuws voor het schoon verdiep.