Antwerpse sp.a-boegbeelden Beels en Meeuws speechen niet op 1 mei: "Er zijn vele kopstukken in deze partij"

Jinnih Beels en Tom Meeuws speechten niet vandaag.
BELGA Jinnih Beels en Tom Meeuws speechten niet vandaag.
Geen lijsttrekker Jinnih Beels of kopstuk Tom Meeuws op het spreekgestoelte bij de 1 mei-viering van de socialisten in Antwerpen, maar maar wel gedeputeerde Inga Verhaert. "Tom en ik leiden de stoet, wij staan vandaag samen in de frontlinie", aldus Beels. Dat er wenkbrauwen werden gefronst omdat Verhaert zou speechen en niet een van de twee lokale kopstukken? Spijkers op laag water, vonden Beels en Meeuws.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Inga Verhaert is provinciaal voorzitter en vindt het logisch dat zij de honneurs mag waarnemen. "Hier zijn niet enkel Antwerpenaren, maar mensen uit de hele provincie", zegt de Kalmthoutse. In haar speech op het Antwerpse Zuid focust ze op nationale thema's. "Er zijn van die roepers die de mond vol hebben over de waarden van de verlichting en de gelijkheid tussen man en vrouw. Maar ze slagen er niet in de loonkloof tussen mannen en vrouwen in dit land ook maar een beetje te dichten. Wat we nodig hebben zijn maatregelen om gelijk loon voor gelijk werk te krijgen. Wat we ook nodig hebben, zijn besturen die voor de helft uit vrouwen bestaan."

Daarnaast pleit Verhaert voor 'scholen als paleizen'. "Scholen mogen best veel kosten, alleen niet aan de ouders", vindt ze. Ook in het middelbaar moet er daarom een maximumfactuur komen. "De kostprijs mag nooit een reden zijn om niet voor een opleiding te kiezen."

Vijand

Pas op het einde komt ook de stad aan bod, met een forse uithaal naar N-VA. "Het is tijd voor bestuurders met een hart voor deze stad en deze provincie. Ik sluit af met een boodschap voor onze vijand: jullie zijn niet mans genoeg voor onze ideeën, dus jullie tackelen onze mensen."

Bij de Antwerpse partijtoppers niets dan lof voor de speech van Verhaert. Vorig jaar mocht Tom Meeuws het podium op, dus deze keer is het de beurt aan de provincie, valt te horen bij onder meer Yasmine Kherbache. "Tom Meeuws was dit jaar ook geen kandidaat voor de toespraak", zegt Kathleen Van Brempt. "Iedereen was het eens over deze beslissing", verzekert ze. Dat Jinnih Beels afviel omdat ze als onafhankelijke op de lijst staat, wil niemand gezegd hebben. Zelf krijgt ze het er behoorlijk van op de heupen. "De pers moet stoppen met zich blind te staren op mijn onafhankelijkheid", vindt Beels.

Samen met Tom Meeuws en Inga Verhaert draagt ze de socialistische vlag met de glimlach richting Grote Markt. "Er zijn vele kopstukken in deze partij, laat ons nu genieten van de zon en de fantastische toespraak van Inga", besluit Meeuws. 
68 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gerry Cle

  Jammer dat Beels geen toespraak hield. Zij is toch het boegbeeld van de Antwerpse lijst en de rechtstreekse tegenstander van De Wever.

 • vanaeken jokke

  Kent gij Flahaut en Dewael Philomena Vanderweyer André Flahaut had zes mandaten als Kamervoorzitter 3 betalende.Patrik Dewael zes mandaten waarvan 3 betalend raar dat die geen graaiers worden genoemd.Wie zijn hier de graaiers 650.000 euro Meeuws doe daar de 50 MILJOEN bij die MONIKA kwijt speelde zogezegd verloren gedaan.Mooi clubje de Antwerpse graaiende socialisten.

 • Willy Slachmuylders

  Stelletje onnozelaars !Arm België !

 • Jef Klabas

  Als de Spa kopstukken hun mond opendoen druipt de hypocrisie ervan af....

 • Raoul Rouma

  Boegbeelden? Niet opgemerkt, sorry. Encyclo!!!!!! Beeld dat ter versiering is aangebracht. Bedoelen jullie dat?