Antwerpse politie wacht op thuiskomst 'Mister Miami'

kos
Na de arrestatie van vier inspecteurs wacht de Antwerpse politie nu op de thuiskomst van nummer zes. 'Mister Miami' wordt hij genoemd en hij zit - jawel - in de VS. Sommige collega's én heel wat inwoners van de Handelsstraat wijzen hem aan als de agent die het vaakst illegalen besteelt. De Vlaamse bewoners nemen het net voor hem op.

Toen vorige dinsdag vier agenten opgepakt werden, viel meteen ook de naam van 'Mister Miami'. De dienst Intern Toezicht stond ook aan zijn deur, maar de man bleek niet thuis. Hij had het weekend ervoor gewerkt en was maandag naar zijn appartement op Miami Beach vertrokken. "Hij heeft dat vorig jaar gekocht. Welke modale Antwerpse politieman van midden in de dertig kan zeggen dat hij een tweede verblijf in Miami heeft?", vroeg een collega zich gisteren af.

De agent werkt al minstens tien jaar voor de interventiedienst van het politiekantoor in de Handelsstraat, in Antwerpen-Noord. Kapper Hamid uit die straat: "Door zijn lange staat van dienst in onze wijk herkent hij snel nieuwe gezichten. Hij pikt die eruit voor een identiteitscontrole. Papieren niet in orde? Dan fouilleert hij de illegaal én pakt zijn geld af. Soms is hij meer geslepen en laat hij zijn collega de fouille uitvoeren. Ik neem aan dat de buit achteraf verdeeld wordt."

Intussen werd ook een vijfde interventie-inspecteur opgepakt en opnieuw vrijgelaten. Zijn naam was naar voren gekomen tijdens het onderzoek. De man gaf zichzelf aan bij zijn collega's. "In navolging van onze eerdere communicatie in het dossier lastens vier Antwerpse politieagenten, kan ik u bevestigen dat een vijfde verdachte voor de onderzoeksrechter geleid werd. De onderzoeksrechter besliste de politieagent vrij te laten onder strikte voorwaarden. Hij mag geen activiteiten van politie-inspecteur uitoefenen. Het betreft een 34-jarige man uit het Mechelse. In het belang van het onderzoek wordt er geen verder informatie verstrekt", aldus het parket.

Hoe de illegalen 'Mister Miami' vrezen en hoe de buurtbewoners hem verdedigen én zijn eigen reactie lees je vandaag in onze pluszone exclusief voor abonnees. Proef nu vijf weken voor één euro.